Diksiyon / Etkili Konuşma ve Beden Dili Eğitimi

Eğitim / Kişisel Gelişim

23 Haziran 2015, Salı - 4 Ağustos 2015, Salı

12:00 - 14:30

Ücretli

0 222 2310306

[email protected]

Facebook

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

DİKSİYON/ETKİLİ KONUŞMA VE BEDEN DİLİ VE KURSU

 Kimileri 15 dakikalık bir konuşma yapar, o süre bitmek bilmez, dinleyiciler saatine bakmaya, hayal kurmaya başlar, salondan öksürme sesleri yükselir. Kimileri 15 dakikalık bir konuşma yapar, konuşmasıyla o salonu avucunun içine alır, dinleyici dikkat kesilir ve dakikalar uçup gider. Peki o konuşmacı ne yapar da konuşmasını monotonluktan uzak, renkli ve etkili kılar?

Diksiyon kursu olarak da anılan 20 saatlik bu eğitimde doğru, etkileyici ve renkli bir konuşma ile ilgili gerekli ipuçlarını paylaşıyoruz ve uygulamalar sayesinde edinilen bilgilerin hayata geçirilmesini hedefliyoruz.

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, sosyal varlıklar olarak “ne” söylediğimiz kadar, neyi “nasıl” söylediğimizin de önemi çok büyük.

Diksiyon/Etkili Konuşma ve Beden Dili Kurs İçeriği

SES, NEFES, ARTİKÜLASYON (4 Saat):

Diyafram destekli, doğru nefes sayesinde heyecanı kontrol altına alarak, doğru bir konuşma temposu ve enerjik bir ses tonuyla tane tane, anlaşılır konuşma üzerine, hayat boyu kullanabileceğiniz çalışmalar yapılır.

DİKSİYON – FONETİK (8 Saat):

Doğru, renkli ve etkili bir konuşma, diksiyon ve fonetik kurallarına uyarak gerçekleştirilir. Diksiyon-fonetik dersinde kelimeleri doğru telaffuz ederek, doğru tonlama ve vurgularla monotonluktan uzak, etkileyici ve renkli bir konuşma için gerekli bilgiler paylaşılır.

DRAMATİK ÇALIŞMA (4 Saat):

Basit tiyatro metinlerinden faydalanarak yapılan bu çalışmalar, konuşmadaki ifade gücünü zenginleştirmeye yöneliktir. Bu derste, duyguların doğru ifadelerle konuşmaya aktarılması hedeflenir.

KONUŞMA ÇALIŞMALARI (4 Saat)

Bu derste, daha önce öğrenilmiş ses-nefes-artikülasyon, diksiyon fonetik ve drama ile ilgili bilgilerin ışığında hazırlıklı ve doğaçlama konuşma çalışmaları, kamera ve kürsü kullanımıyla birlikte katılımcıların farklı ihtiyaç ve durumlarına göre bol bol pratik yapılır.

 

Eğitim Süresi:20 Saat

Katılımcı Sayısı:15

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Artı Bilgi Eğitim Kurumları
Eskişehir / Odunpazari / ODUNPAZARI(MÜCAVİR)
İstiklal Mah. Ertuğrulbey Sok. No:17/14 (Tedaş Otopark Karşısı-Kuruyemişçinin Üstü)
Etkinlik Konuları