Dijital İçerik Yazarlığı Programı

Eğitim / Medya ve İletişim

18 Şubat 2017, Cumartesi - 18 Mart 2017, Cumartesi

11:00 - 16:00

Ücretli

0 212 230 11 18

tezgah@tezgahcilar.com

Facebook

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Eğitim vaadi: 5 hafta, toplam 23 saat sürecek eğitim sonunda birçok içerik üretmiş olacak ve her anlamıyla tamamlanmış, yayına çıkmış içeriklerin sahibi olacaksınız.

Tezgahçılar Okul en iddialı sınıflarından birini sunar!

İçerik üretiminin her bir evresini öğrenecek, çok geniş tutulmuş uygulama kısımlarıyla bir sürü içerik üreteceksiniz. Sadece yazmakla kalmayacak; aynı zamanda içeriklerinize ölçümleme ve rakamlar gözünden bakabilmeyi, onlar için doğru tasarımlar yapabilmeyi ve onlara duygu katmak için kullanabileceğiniz hikayeleştirme tekniklerini de öğreneceksiniz! Her yönüyle dopdolu ve benzersiz bir program.

1. Hafta (18 Şubat Cumartesi, 13:00-17:00)

İlk hafta Tezgahçılar kurucu ortağıbikafalar.com‘un kurucularından, 10 yıldan fazla süredir farklı mecralarda içerik üreten, içerikle pazarlamada uzman Bora Öğünç ve deneyimli reklam yazarı, video yazarı, 2 stand-up gösterisinin yaratıcısı ve Mikrop Video İşleri’nin kurucusu Ömer Harmankaya ile beraber adım adım içerik üretmeye ışık tutacaksınız. Başlık çalışmalarından ilgi çekici içerikleri oluşturan ögelere, paylaşılabilir içerik üretmenin dinamiklerinden içerik kurgusuna kadar kapsayıcı bir akışla; dijital içerik oluşturmak için ihtiyacınız olacak tüm teknik ve teorik bilgileri edineceksiniz.

Tabii ki uygulamalar eşliğinde üretmeye de devam edecek; aklınızdaki her soruyu eğitmenlerimize birebir sorabileceksiniz. Gün sonunda ise birer brief alarak dersi tamamlayacaksınız.

2. Hafta (25 Şubat Cumartesi, 10:00-16:00 -1 saat ara ile-)

İkinci hafta bol bol egzersiz ve uygulama var! Bora Öğünç ile verilen ödevlerin üzerinden geçecek, yazdığınız şeyleri çok daha güzel bir noktaya getirecek ve yaratıcılık üzerine çalışacaksınız.

Güzel bir fikir nereden ve nasıl ortaya çıkar?” sorusunu araştıracağımız ikinci günde bol bol beyin fırtınası yapıp fikirler üzerine konuşacağız.

3. Hafta (4 Mart Cumartesi, 10:00-16:00 -1 saat ara ile-)

Siz her ne kadar “harika” yazdığınızı düşünseniz de rakamlar size bunun tam tersini söyleyebilir. İnternetin en güzel yanı yaptığımız şeyi ölçebilmekte! İşte 3. haftamızdaki konumuz da tam olarak bu. İçeriklerini yayınladıktan sonra –başta Google Analytics olmak üzere- onların başarısını nasıl ölçebilirsiniz? Gördüğünüz rakamlar daha iyi, okunan ve paylaşılan içerikler üretmeniz için size nasıl bir yol gösterici olur? İçeriklerinizi Google’a uygun bir hale nasıl getirirsiniz? Tüm bunları Google ve SEO üstadı, şahane adam Arda Mendeş anlatacak!

4. Hafta (11 Mart Cumartesi, 11:00-16:00 -1 saat ara ile-)

İçerikleriniz için olmazsa olmaz iki önemli konu var: hikaye (yani ona duygusunu katacak şey) ve tasarım (yani görsel). Bu hafta, bu iki ihtiyacınızı birden karşılayacağız.

Başka hiçbir içerik eğitiminde göremeyeceğinize eminiz! Sanatçı, oyuncu, masal ve hikaye anlatıcısı, dünyanın en şahane insanlarından biri Zinnure Türe‘den hikaye anlatıcılığını ve içeriklerinizle harmanlamayı öğreneceksiniz. Hikaye anlatanhikayelerin gücünü barındıran içeriklerinizin nasıl daha etkili ve çekici olduklarını keşfedeceksiniz. “İnsanların duygularına hitap etmenin yolları nedir?” sorusuna bakacağız.

Hikaye eğitiminin ardından içerikleriniz için gereken her türlü profesyonel ve şık görünümlü görsel ihtiyacınız için senelerin deneyimli Adobe eğitmeni Erhan Meydan‘la tasarım ihtiyaçlarınıza yanıt alacağınız iki saat geçireceksiniz. Tasarımcı olmayanlar için şık, pratik ve etkili tasarım çözümlerini keşfedeceğiniz ders dahilinde birçok program öğrenecek, metninden görseline içeriğinizin her kısmını kendiniz üretebileceksiniz.

5. Hafta ( 18 Mart Cumartesi, 10:00-16:00 -1 saat ara ile-)

Beşinci hafta bütün öğrendiklerinizi kullanacak, uygulama yaparken programdan kafanızda kalan tüm soruları sorabilecek, üretecek ve yaratıcılığınızı kullanacaksınız. Tüm gün boyunca Ömer Harmankaya ve Bora Öğünç‘ün yönlendirmeleriyle içerik üretecek, ürettiklerinizi yayına hazır hale getireceksiniz. Tamamı uygulama dolu bir “bitirme projesi” günü.

Neden Tezgahçılar Okul?

Tezgahçılar Okul‘da size dijital yazarlığınızı geliştirmek için her türlü destek ve bilgi verilecek. Süreç boyunca eğitmenlerimize tüm sorularınızı sorabilecek, sürekli iletişimde olacaksınız. Üretime teşvik eden ve fikirlerinize değer verilen bir ortam, eğitim anlayışımızın özünü oluşturuyor.

Programın sonunda içerik yaratım sürecine ne kadar hakim olduğunuzu görecek ve kendinize, geleceğinize yaptığınız yatırımın doğruluğuna bir kez daha ikna olacaksınız.

Eğitim Ne Zaman?
18 Şubat Cumartesi’den başlayarak 5 hafta boyunca Cumartesi günleri gerçekleşecek.

Kimler Gelmeli?
Dijital ortamda içerik üretimi yapan, yapmak isteyen her seviyeden insana açık.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Tezgahçılar
İstanbul / Şişli / NİŞANTAŞI
Meşrutiyet Mahallesi Vali Konağı Caddesi Bina No:165/1
Etkinlik Konuları
Tezgahçılar
Atölye, Entertainment, Kurumsal