Design & Construct 2015

Yarışma / Mühendislik

15 Nisan 2015, Çarşamba - 17 Nisan 2015, Cuma

09:00 - 15:30

Ücretli

info.deco2015@gmail.com

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) olarak 9 yıldır inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerini bir araya getiren “Design and Construct” adı altında bir çelik köprü yarışması düzenlemekteyiz. Üç yıl önce uluslararası platforma taşıdığımız yarışmamızın ünü her geçen gün tüm dünyaya yayılırken, daha birçok inşaat mühendisi ve mimar adayının ilgisini çekeceğine inanmaktayız. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerden birçok öğrenciye ev sahipliği yaparken, hem köprü inşasında deneyim kazanmalarını hem de keyifli vakit geçirmelerini sağladık. Bu sene, katılımcılar köprülerini Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde sektörün önde gelen inşaat şirketlerinden temsilcilerle birlikte tüm Boğaziçi öğrencileri ve öğretim üyelerine sunarken bizler de bu organizasyonu onlar için hem akademik hem de sosyal açıdan güzel bir bütün haline getirmek için çabalayacağız.

Yarışmamızı bu sene 15 Nisan 2015 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Yarışmanın ilk günü katılımcılar köprülerini Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde inşa ederler. Köprüler, ülkemizin uzman öğretim üyeleri ve sektörün önde gelen inşaat şirketlerinin temsilcileri tarafından estetik açıdan bir değerlendirmeye alınır. Bu, yarışmanın ilk aşamasıdır. Köprülerin sergilendiği alanda eş zamanlı olarak eğlence içerikli aktiviteler düzenlenmektedir. Ertesi gün yarışmanın en önemli aşamasına geçilir; takımlar yarışma kurallarını dikkate alarak köprülerini yine Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde inşa ederler. Yarışma, gerekli yükleme testleri tamamlandıktan sonra son bulur fakat sonuçlar bir sonraki gün açıklanır ve dereceye giren ilk üç takım ödüllendirilir. İstanbul’daki tüm masraflar Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından karşılanmaktadır.

20 Ocak 2015, yarışmaya katılım için son başvuru tarihidir. Eğer İnşaat Mühendisliği veya Mimarlık öğrencileri olarak akademik ve sosyal açıdan sıradışı bir deneyime hazırsanız yapmanız gereken tek şey grup üyelerinizle birlikte internet sitemizdeki formu doldurup projenizi kafanızda şekillendirmeye başlamak. Ayrıntılı bilgi için www.buyap.boun.edu.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya info.deco2015@gmail.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü
İstanbul / Sarıyer / SARIYER
Rumelihisarı, Sarıyer, İstanbul
Etkinlik Konuları