CypSec KKTC Siber Güvenlik Konferansı '15

Etkinlik Detayları

Günümüz dünyasında siber tehditler inanılmaz boyutlara ulaşmış, şirketlerin ve devletlerin bu konuya yatırımı artmıştır. Bireylerin kişisel verileri hedef alınırken, şirketler için daha büyük riskler doğmakta gizlilik ihlalleri, iş kaybı, hizmet kesintisi yaşanmaktadır. Devlet için daha derin ve sancılı süreçler oluşmaktadır.

Neredeyse tüm yaşamın bir ekrana sığabildiği günümüz dünyasında; ülke sınırlarının belirsizleşmesi, eskiden olsa iç sorun olarak algılanabilecek meseleler üzerinde, anında dünyanın dört bir yanından yorumların yapılabilmesi mümkün hale geldi. Wikileaks belgelerinin ya da eski bir güvenlik uzmanının bir ülkenin sırlarını ifşa edebilmesinin özellikle devletler nezdinde, artık yepyeni güvenlik sorunlarıyla uğraşılması anlamına geldiği bir dünyadan bahsediyoruz.

Bu koşullar göz önüne alındığında Dünyaya damgasını vuran ve Siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur.

CypSec - KKTC Siber Güvenlik Konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedefleyen konferanstır.

1.sini 2013 yılında KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sn. Hamza Ersan Saner ve BTHK başkanı Cüneyt Çerkez’in katılımıyla düzenlenen CypSec’13, 2014 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı ve BTHK Başkanı katılımı ile 2. defa düzenlenmiş olup, 2015 yılında 3.sü yapılacaktır

CypSec’14 için bir ilk olan tüm organizasyon boyunca resmi internet sitemizden ve medya ortaklarımızdan Canlı Yayın yapılmış olup aynı uygulamayı CypSec’15 ‘te de devam ettirmekteyiz

KKTC’de bilgi güvenliği ve açılımları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı, bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmeyi hedefleyen ve bu amaçla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan bir organizasyondur.

Nisan ayında 3 gün boyunca düzenlenecek olan CypSec - KKTC Siber Güvenlik Konferansı ‘15, konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlarda, katılımcılar merak ettikleri konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebileceklerdir.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Cratos Premium Hotel
KKTC / Girne
Çatalköy
Etkinlik Konuları