Çizmeli Kedi

Etkinlik Detayları

Kültür Bakanlığımızın desteğiyle hazırladığımız oyunumuzu İstanbulu'un seçkin salonlarından biri olan Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde oynayacağız. İlk kez 1550 yılında yayınlanan ve günümüze kadar gelebilen bu nefis masalın özüne sadık kaldık. Kendi tarzımızı oyunun prodüksiyonunda ortaya koymaya çabalıyoruz. Özel dekor ve kostüm tasarımı, kuklaları ve Özlem Kavaller'in nefis müzikleriyle  sizlere farklı bir lezzette Çizmeli Kedi izletmek istiyoruz.

Yaşlı değirmenci ölmeden önce mal varlığını üç oğlu arasında paylaştırır. Değirmeni büyük oğluna, eşeği ortanca oğluna, kedisini de küçük oğluna bırakır. Küçük oğlu, kendisine kalan kedi ile ne yapacağını bilemez ve çok üzülür. Kedi ise yeni sahibine üzülmemesini, kendisine güvenmesini ve umudunu kaybetmemesini söyleyip yola çıkar. Hikayenin sonunda yaşlı değirmencinin küçük oğlu bir saraya sahip olur ve Kralın kızıyla evlenip, ülkenin yarısını düğün hediyesi olarak alır. Bütün bunlara sadece Çizmeli Kedi'nin zekası ile sahip olur.

En olumsuz durumlarda bile umudumuzu kaybetmememizi ve mutlaka bir çıkış yolu bulacağımızı, sevdiklerimize ve zekamıza güvenmemizi öğütleyen bu nefis masalı çocuklarımızla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. 

Uyarlayan-Yöneten: İnan ambarkütük, Müzik: Özlem Kaveller, Kostüm - Kukla Tasarım: Meltem Yıldırım, Kostüm Uygulama: Dilek İşleme, Işık Tasarım: Coşkun Yel, Koreografi: Eren Ambarkütük, Dekor Tasarım: İnan Ambarkütük, Oynayanlar: Özge Erdemir, Emsal Yeşilbingöl, Özlem Kaynarca, Kadir Nesin Yıldırım, Deniz Kuş, Oğuzhan Yıldırım 

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Kozyatağı Kültür Merkezi (KOZZY AVM)
İstanbul / Kadıköy / KOZYATAĞI
Bayar Cad. Buket Sok. No:20/1
Etkinlik Konuları