CFO Geliştirme ve Finansal Yönetim Sertifika Programı

Eğitim / Finans-Ekonomi

11 Ocak 2020, Cumartesi - 12 Ocak 2020, Pazar

09:00 - 17:30

Ücretli

Etkinlik Detayları

Bu sertifika programı kariyerlerini finans alanında sürdürmek isteyen profesyonellerin kaçırmaması gereken özel olarak tasarlanmış bir programdır. 2 günlük oldukça yoğun bir şekilde hazırlanan programda bir finans yöneticisinin alacağı yatırım ve finansal kararlarda gereksinim duyduğu tüm teorik ve pratik bilgilerin verilmesi hedeflenmiştir. Enflasyonist ortamda nakit akışlarının yönetimi, paranın zaman değeri, yenileme ve yatırım alternatifleri arasında karar verme konuları ilk gün işlenecektir. Söz konusu temel kavramların üzerine 2. gün piyasalarda işlem gören finansal enstrümanların nasıl değerleneceği, nasıl seçileceği ve nasıl portföy oluşturulacağı gibi konular işlenmektedir. Tüm bu konulara ek olarak türev piyasaları ve uluslararası piyasalar da dikkati çeken 2 diğer önemli konudur.

09:00 – 10:00 PARANIN ZAMAN DEĞERİ ve MÜHENDİSLİK EKONOMİSİNE GİRİŞ
Mühendislik Ekonomisi ve Paranın Zaman Değeri, Finans’ın en temel konusudur. Finans ve Nakit Akışlarına hakim olmak isteyen her Finans Yöneticisi bu temel kavramları öğrenmek, pekiştirmek ve gerçek hayatta uygulamak zorundadır. Paranın zaman değeri nedir? Bugün ve gelecekte yöneteceğimiz para miktarları hangi şart ve koşullarda eşit değere sahiptir?
10:00 – 11:00 NAKİT AKIŞI SERİLERİ ve YATIRIMLARIN EŞDEĞERLİĞİ
Firmalar zarar ettiklerinde neden iflas etmezler? Nakit akışlarının bu konu üzerindeki etkisi nedir? Tüm finans yönetimi sizin omuzlarınızda olan bir firmayı zarar etse bile iflas etmeden yönetebilir misiniz? Günlük ya da planladığınız yatırım harcamalarınızı hangi kriterlere göre karar veriyor ve hangi zaman planına göre düzenliyorsunuz?
11:00 – 12:00 YATIRIM ALTERNATİFLERİNİN DEĞERLEMESİ ve SEÇİMİ
Her yatırımın arkasında akılcı sebepler olmalı ve karar vericiler olarak sizler kararlarınızı geçerli finansal kriterlere dayandırmalısınız. Yatırımları hangi finansal kriterlere göre değerlendiriyorsunuz? Bir yatırımın değeri nasıl hesaplanır? Finansal değerleme karar vermede tek ölçüt olabilir mi?
12:00 – 13:00 FİRMA DEĞERLEMESİ VE HİSSE SENEDİ FİYATLAMASI
Finansal piyasalarda işlem gören firmaların hisse senedi değerlemesi nasıl yapılır? Yönetici olduğunuz firma borsada işlem görüyor ya da görmesi planlanıyor, bu durumda hisse senedi değeri sizce doğru mu?
13:00 – 14:00 Öğle Arası
14:00 – 15:00 AMORTİSMAN HESAPLAMALARI ve YATIRIM TERCİHLERİNDEKİ ÖNEMİ
Amortismana tabi yatırımlarınızı nasıl yönetiyorsunuz? Amortisman hesabı nakit akışınızda dolayısıyla firma stratejinizde sizce önemli bir yere sahip mi?
15:00 – 16:00 YENİLEME ANALİZİ
Yatırımlarınızı yenilerken hizmet ömrünü mü ekonomik ömrünü mü esas alıyorsunuz? Ekonomik ömür nasıl hesaplanır? Bir yatırımın yenilemesini yapmak için hizmet ömrünü doldurmasını beklemenin ne kadar maliyetli olacağını hesaplayabilir misiniz?
16:00 – 17:00 EKONOMİK RİSK ANALİZİ
Tüm yatırım kararlarınızı geçerli ölçütlere göre verdiniz, hesaplarınızı yaptınız. Peki, yatırımı yapmanın ya da yapmamanın Ekonomik Risk’lerini de ortaya koydunuz mu?
17:00 – 18:00 ENFLASYON ve FİNANSAL HESAPLAMA
Enflasyonlu ortamlarda yatırım kararları nasıl verilir? Enflasyonun finansal kararlarınıza etkisi nasıl ölçülür?

2. Gün Programı

9 Kasım Cumartesi

09:00 – 10:00 YATIRIM PİYASALARI
Finansal piyasalarda hangi enstrümanlara yatırım yapılır? Bu finansal araçların piyasaları nasıl regüle olmuştur?
10:00 – 11:00 RİSK KAVRAMI ve RİSK’TEN KAÇINMA
Getiri beklentisi ve risk arasında nasıl bir ilişki vardır? Risk beklentimiz ile getiriyi dengeleyebilir miyiz? Doğru yatırım ve portföyü oluşturmak için hangi finansal karar verme modellerini kullanmalıyız?
11:00 – 12:00 PORTFÖY YÖNETİMİ
Seçtiğiniz finansal yatırımlar arasında en optimum oran nasıl hesaplanır? Doğru Portföy nasıl oluşturulur? Riski en düşük Getirisi en yüksek portföyü oluşturmak mümkün müdür?
12:00 – 13:00 ARBITRAGE FİYATLAMA TEORİSİ
Farklı piyasalardan alım satın yaparak fiyat farklılıklarını avantaja çevirmek mümkün müdür? Arbitrage yakalabilir mi? Sürekli arbitrage hangi durumlarda mümkündür?
13:00 – 14:00 Öğle Arası
14:00 – 15:00 BONO FİYATLAMA
Bono, tahvil gibi finansal araçların satış fiyatları nasıl hesaplanır? Yüksek ya da düşük fiyatlanan bonolar nasıl anlaşılır?
15:00 – 16:00 FİNANSAL OKUMA
Nakit Akışı Tablosu ve Bilanço nasıl okunur? Bu tabloların finansal yönetimdeki yer nedir?
16:00 – 17:00 TÜREV PİYASALARI VE FİYATLAMA
Türev enstrümanları nedir? Nasıl kullanılır? Türev enstrümanlarının alım satımı sadece bir finansal yatırım kararı mıdır? Türev araçları ile firmanızın ticari süreçlerini nasıl kontrol altına alırsınız?
17:00 – 18:00 ULUSLARARASI FİNANS
Döviz piyasalarına hakim misiniz? Farklı piyasalarda farklı dövizlerin işlem görmesinden firmanıza nasıl bir fayda sağlayabilirsiniz?

 

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Ramada Plaza By Wyndham Istanbul City Center
İstanbul / Şişli
Halaskargazi Cad. No:63 34373 Sisli - ISTANBUL / TURKEY
Etkinlik Konuları

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: