Bursa Bölge Devlet Senfoni Konseri / Latin Rüzgarı

Konser / Klasik Müzik

7 Ocak 2016, Perşembe

20:00 - 21:30

Ücretli

0 850 333 99 11

[email protected]

Facebook

Twitter

Etkinlik Detayları


BBDSO da yılın ilk konseri sıcak ve kıpır kıpır!

İzleyici rekoru kıran yeni yıl konseri ardından, hızla çalışmalarına devam eden Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, 2016 ya “LATIN RÜZGARI” isimli yine fırtına gibi bir konserle merhaba diyor. Konserde Küba, Arjantin, Brezilya gibi ülkelerin folklorik temalarından yola çıkan oldukça canlı bir program seslendirilecek. 
7 Ocak 2016 Perşembe akşamı gerçekleşecek konseri, genç kuşağın sevilen ve başarılı şeflerinden Cemi\'i Can DELİORMAN yönetecek. Konserin solisti ise, bandoneon sanatçısı Tolga SALMAN. 

Kışın ortasında mevsime müdahale! İşte sıcak coğrafyalara yolculuk:
Konserin ilk yarısında G.Gershwin’in 1932 yılında Havana’daki tatili sırasında yerel kültürden çok etkilenerek kaleme aldığı ve Karayip ritimleriyle dinleyiciyi sarmalayan “Küba Uvertürü” selendirilecek. 
Ardından ise “Tango Nuevo” stilinin kurucusu olarak tangoya yepyeni bir boyut getiren ünlü tango bestecisi A.Piazzolla’nın “Yeni Tango stilinde 7 parça” adlı yapıtı, Tolga SALMAN’ın solistliğinde seslendirilecek. 
Konserin ikinci yarısında ise, Meksikalı besteci Arturo Marquez’in Meksika’nın yerel motiflerini kullanarak dinleyiciyi adeta yerinden kaldırdığı Danzon adlı eseri seslendirilecek. Esere ismini veren “Danzon” aslen Küba’dan doğmuş ve Meksika’da yayılmış bir dans türü.
Yıl nasıl başlarsa öyle devam eder derler, o halde gelin yılın ilk konserinde mutluluk içinde kıpır kıpır sıcacık bir konserde buluşalım !
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Konseri, Bursa Filarmoni Derneği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Premium katkılarıyla, 7 Ocak 2016 Perşembe akşamı saat 20:00\'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi
Bursa / Osmangazi
Merinos Parkı