Baba Zula Konseri

Konser / Canlı Müzik

21 Kasım 2014, Cuma

22:00 - 00:30

Ücretli

0 850 333 99 11

info@biletinial.com

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Baba Zula, 1996'da Levent Akman, Murat Ertel ve Emre Onel tarafından kurulmuş olan Grup, parçalarını; geleneksel Türk müzik aletlerini kullanırken yine Türk halk müziği usüllerinden ve elektronik müziğin olanaklarından yararlanarak, kendi melodi, ritim ve sözleri ile yaratmaktadır.

Grup müziklerini 'Uzay yolu oryantal müziği' olarak lanse etmektedir. Müzisyenler, konser sırasında rengarenk kostümler giymekte; çengi ve dansözler, ışın tabancaları gösterileri, projektörle duvara yansıtılan canlı çizimler, striptiz şovları


konsere eşlik etmektedir. Anadolu fikir ve görüşlerinin başını çeken alevi inancından da etkilenen grup bu bağlamda evrensel müzik iradesine Anadolu fikrini de katmaktadır.

 

Baba Zula'nın müziği Zen'e benzemekle birlikte göre daha yalın ve minimaldir. Ertel, Zen'in müziğindeki Batı etkisini fazla bulmaya başlamış, grubun ürettiği müziğin Türk halk müziği etkilerine ve belli tanımlamalar (gam vb.) altında doğaçlamaya daha açık hale gelmesini istemiştir. Bu anlamda Baba Zula'yla grubun Türk müziğinin de barındırdığı şekilde doğaçlamaları daha fazla, geleneksel formlara daha yakın, şarkı odaklı bir anlayışa geçtiği söylenebilir.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
The Mekan
İstanbul / Beyoğlu / TAKSİM
Hüseyin Ağa Mah. Atıf Yılmaz Cad. K. Bayram Sok. No: 1 K: 2
Etkinlik Konuları