Altın Boğa Kısa Film Festivali

Festival / Sinema-Film

2 Haziran 2015, Salı - 4 Haziran 2015, Perşembe

Ücretsiz

0531 712 25 82

info@ielsinema.com

Twitter

Katılım Formu

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

12 yıl önce abi ve ablalarımızın bir ilke imza atmasından güç alarak biz de bunu ilerletmek amacıyla yola çıktık ve bu kapsamda Türkiye’de yine bir ilk olan Altın Boğa Kısa Film Festivali’ni 2-3-4 Haziran tarihlerinde düzenlemeye karar verdik. Daha önce hiçbir lise veya lise düzeyinde bir okulun yapmadığı bir etkinliği bizler, İEL Sinema Kulübü öğrencileri olarak omuzlamaya ve en iyi şekilde yapmaya hazırız.
Tüm bu çabalarımız sadece Türkiye'nin bizim gibi sinemaya gönül vermiş gençlerinin doğru yönlendirilebilmesi ve bu alanda teşviki uğrunadır. Hedefimiz bu üç gün sürecek festivalimizi birçok sayıda sinema duayeni ile yapılacak söyleşiler ve sinema sanatının, hep önemi küçümsenmiş set arkasında çalışan alanında uzman kişilerin sinema hakkında vereceği son derece aydınlatıcı atölyeler sonunda birincilik ödülümüz olan "Altın Boğa"nın sahibini bulacağı bir ödül töreni ile sonlandırmaktır.

Festivalimizin programı şunları kapsayacaktır;
Akşamları ve gündüzleri farklı varyasyonlarda birçok etkinlik yapmak niyetindeyiz. Beykent, Şehir ve Bahçeşehir Üniversiteleri’nden çeşitli konularda uzman hocalar bizlere bu etkinliklere katılabileceklerini, atölyeler ve tek günlük programlar (masterclass) gibi etkinlikler düzenleyebileceklerini belirttiler. Bu tip etkinlikleri ve (yaklaşık) 2 okulda 2 tane de İstiklal Caddesi’ndeki sinema salonlarında halk için gösterilecek olan filmleri gündüz vaktinde yapacağız. Ayrıca tabii ki çeşitli söyleşiler, atölyeler, çalışmalar ve panellerle çok eğlenceli ve bilgilendirici bir program düzenlenecek.
Akşam vakitleri ise ilk akşam açılış galamızı yapacağız. Bu alanda Bahçeşehir Üniversitesi’yle görüştük ve bize açılış gecemizi Galata Kampüsü’nde yapma imkanı sağladılar. İkinci akşam ise bir konser düzenlemeyi düşündük. Son akşamda da yarışmamızın geleneksel ödül gecesini yapılacak ve ardından katılımcılar ve öğrencilerimiz için kaynaşmaları ve güzel vakit geçirmeleri için açık hava sineması düzenlenecektir.

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
İstanbul Erkek Lisesi
İstanbul / Fatih
Hobyar Mh. Türkocağı Cad. No:4 İstanbul Lisesi Cağaloğlu
Etkinlik Konuları