Aktiffelsefe Konuşmaları VII: Ege Adalarına Yolculuk

Etkinlik Detayları

Rehberlik mesleğinde 25. Yılını dolduran ve Ege adalarına gönül vermiş Uğur Çelikkol sizi Midilli, Sakız, Samos, Rodos ve Symi adalarına götürecek… Soğuk bir kış gününde Ege‘nin karşı yakasına, geçmişten günümüze Anadolu’nun hemen yanı başında olan ama hep uzaktan gördüğümüz bu güzel adalara giderek, fotoğraflar eşliğinde Ege’nin zengin mutfağını, müzikli tavernalarını, bol deniz ürünlerini, mezelerini, kültürünü, yaşam tarzını, gece hayatını ilginç köylerini, doğasını, hareketli çarşı bölgelerini keşfedecek, Osmanlı döneminin izlerini konuşacağız.

Konuşma Başlığı: Ege Adalarına Yolculuk – Midilli, Sakız, Samos, Rodos ve Symi
Konuşmacı: Uğur ÇELİKKOL
Tarih: 7 Şubat 2017 Salı – 19.30
Konferans süresi: 1 Saat
Kontenjan: 90 Kişi
Katılım Bedeli: Ücretsiz ve herkese açıktır.
İletişim İçin: 0224 265 11 84
Yer: Aktiffelsefe Bursa Şubesi – Fethiye Mah. Gazi Sok. No:14 Nilüfer / BURSA (FSM Bulvarı Bosch Addax Arası)

Konuşmacı Biyografisi: Uludağ Üniversitesi İngilizce Bölümünden mezun olan Çelikkol, Boğaziçi üniversitesinde turizm İngilizcesi ve tur operatörlüğü programına katılmış ve kasım 1996’da mezun olmuştur. 1992 yılından beri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli turist rehberi olan ve turizm sektöründe çalışan Çelikkol değişik yerlere seyahat edebilmenin avantajı ile farklı konularda gerek arşiv niteliğinde gerekse fotoğraf sanatına hizmet edebilecek niteliklerde fotoğraflar üretmiştir. Geleneksel Gölge oyunumuz Karagöz, Bursa ve çevresi-köyleri, İstanbul, Ege denizinin iki yakasına ait kültürlere dair çektiği fotoğraflar uzmanlaştığı alanlardan birkaçıdır.

Aktiffelsefe Konuşmaları 

Aktiffelsefe konuşmaları, iki haftada bir Salı akşamları, konusunda uzman kişilerle Bursalıları birikimlerini paylaşmak üzere bir araya getiriyor. Toplumun her kesiminden; sanatçılar, yazarlar, iş adamları ve akademisyenler, yıllar içinde edindiği tecrübelerini ve bilgi birikimlerini Aktiffelsefe’nin konuğu olarak “Aktiffelsefe Konuşmaları” kapsamında, ilgi duyan kişilerle bir araya gelerek paylaşıyor. Sizleri de bu çalışmanın bir parçası olmaya davet ediyoruz. Konuşmalarımız ücretsizdir ve herkesin katılımına açıktır.
Her konuşma sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Aktiffelsefe Bursa
Bursa / Nilüfer / FETHİYE
Fethiye Mah. Gazi Sok. No:14 (FSM Bulvarı Bosch Addax Arası),Nilüfer - Bursa
Etkinlik Konuları