6-12 Yaş Çocuklar İçin Doğa Kaşifleri Programı

Eğitim / Spor

18 Nisan 2015, Cumartesi - 6 Haziran 2015, Cumartesi

11:00 - 11:00

Ücretli

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Türkiye'de ilk defa çocuklar için özel hazırlanmış parkurlarda doğa sporları eğitimi.

Tema Kids 6-12 Yaş Doğa Kaşifleri programı başlıyor! Her anı eğlence dolu bir maceraya davetlisiniz...

Doğada spor ve eğlenceyi birleştiren Macera Takımında yer almaya hazır mısın?

NEDİR? 
Bu programla macera takımı üyeleri doğada spor yapacak, tırmanacak, kamp kuracak, ekip arkadaşlarıyla birlik olacak ve gerektiğinde takımına liderlik yapacak, özel hazırlanmış parkurlarda terleyecek, harita ve pusula kullanarak hazine arayacak, kamp ateşinde yiyeceğini pişirecek, doğada kendi kurduğu çadırında yatacak ve en önemlisi çok eğlenecek...

Doğa kaşifleri eğlenirken yepyeni birçok şey öğrenecek, öğrenirken doğada kendi macerasını yaşayacak!

NEDEN?
Ev ile okul arasında sıkışmış, sanal dünyalarında gerçeklikten kopan tablet çocuklarının artık bir nefes almaya, doğada enerjilerini boşaltıp, gerçek dünyanın eğlencesiyle tanışmaya ihtiyacı var.

Doğada zaman geçiren çocuklar özgüvenleri gelişmiş, araştırma ve keşfetmeyi seven, bağışık sistemleri kuvvetlenmiş, 5 duyu organını etkin olarak kullanan, şehir hayatının getirdiği obezite, hırçınlık, depresyon, dikkat dağınıklığı, zayıflayan sosyal beceriler gibi olumsuzluklardan uzak, sağlıklı bireyler olurlar.

Çocuklar böyle sıradışı bir deneyimle erken yaşta tanıştıklarında bu onların bir parçası haline gelir. Aktif bir doğa sporcusu olmanın çocuklara faydası sadece fiziksel değildir. Doğa sporları deneyimleri özgüven ve karakter gelişiminde belirleyici bir etkiye sahiptir. Kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenir, yepyeni becerilerle donanırlar ve hayatlarında açılan bu yeni sayfada kendi maceralarına adım atarlar.

Bu kamp yeni nesil maceraseverlere doğa sporlarının gücünü tanıştıracak.

NASIL?
8 hafta sürecek bu programda doğa kaşifleri cumartesi günleri 2 şer saat kampa girecekler. Bunun bir saati özel parkurlarda mücadele etmeyi gerektiren salon çalışmaları, diğer saati ise doğa derslerini ve oyunlarını içeren bahçe çalışmalarından oluşmaktadır.

Ilk 3 haftanın ardından dördüncü hafta macera takımları doğa yürüyüşüne (trekking) gidecekler. Son hafta ise kendi kuracakları kamplarında takım arkadaşlarıyla birlikte bir gece konaklayacaklar.

Biz onlara doğanın kapısını açacağız. Eğitimler ve malzemeler sadece araçları olacak. Gerisini zamanımızın harika çocukları yapacaklar. Doğayla öğrenecekler, macera ile eğlenecekler.

NEREDE?
Tema Kids'in Beykent'teki merkez kampüsünde. 65 dönümlük güvenli bir kampüs içerisinde yer alan Tema Kids, tek katlı binalar ve yemyeşil bahçelerden oluşan bir komplekstir. Durusu Park civarında yapılacak doğa yürüyüşü dışındaki bütün çalışmalar Tema Kids tesislerinde gerçekleştirilecektir.

NE ZAMAN?
Macera Takımı ilk kampına 18 nisan cumartesi günü girecek. Ardından her cumartesi ikişer saat yapılacak çalışmalardan sonra 5 haziran cuma gecesi konaklamalı kamp yapılacaktır. 6 haziran cumartesi sabahı ailelerin de katılacağı bir törenle Doğa Kaşiflerine cesaret belgeleri verilecektir.

KİM?
Macera takımının eğitimleri Türkiye'nin en iyi dağcı ve doğa sporu eğitmenlerinden Sönmez Erkaya (9-12 yaş) ve uzun yıllardır birçok okulda çocuklara tırmanış ve doğa sporları eğitimleri veren Fatma Eyüboğlu (6-8 yaş) tarafından verilecektir. Sönmez Erkaya halen Koç Üniversitesi'nde dersler verirken, Fatma Eyüboğlu ise Cihangir Koleji'nde aktif olarak çocuklara uygulamalı eğitim vermektedir. Ayrıca çocuk gelişim uzmanı Gülay Polat ve uzman psikologlar programın danışmanlığını yürüteceklerdir.

Tanıtım Toplantısı:
12 Nisan pazar günü saat 10:00-11:30 arası Tema Kids büyük spor salonunda bir tanıtım toplantısı gerçekleştirilecektir.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Tema Kids
İstanbul / Büyükçekmece
World Point Yaşam Merkezi, Pınartepe Mah. Orhangazi Cad. No: 27/3
Etkinlik Konuları