Silikon Vadisi’nden Hibrit Bulut’la Sınırları Kaldıran Güvenli PaaS Platformu

Konferans / Girişimcilik

16 Şubat 2016, Salı

18:15 - 20:00

Ücretsiz

Etkinlik Detayları

“Silikon Vadisi’nden Hibrit Bulut’la Sınırları Kaldıran Güvenli PaaS Platformu”
 
 Bilişim Teknolojileri kurumlara çeviklik ve inovasyon sağlamak için yarış halinde.
Hibrid Bulut iki dünyanın avantajlarını buluşturuyor: Global bulut (Public cloud) sağlayıcılarının esneklik ve düşük maliyeti ile özel bulutun (Private cloud) regülasyon uyumluluğu aynı uygulamada yer alabiliyor. Platform as a Service (PaaS ) ve Container teknolojileri (örn. Docker), modern uygulamaların kurulum ve yönetimini radikal bir şekilde kolaylaştırıyor. DevOps ile yazılım geliştirme ve operasyon arasındaki duvarlar kalkıyor.
 
Yine de, neden bazı şirketler “hız”, bazıları “risk yönetimi” arasında seçim yapmak zorunda kalıyor? Hızı seçen şirketlerde “shadow IT” adı verilen gri alanlar oluşurken, “risk yönetimi”ni seçen şirketler düşük viteste hantallıkla boğuşuyor? İkisinin aynı anda olması mümkün mü? Veri ve uygulamaları, modern container teknolojilerini, DevOpS yaklaşımlarını private ve public cloud ortamlarında nasıl güvenli şekilde kullanılabilir?
 
Dünyada bu konuda yapılan çalışmaları paylaşmak ve startup firmaların buluta geçiş zorluklarını değerlendirmek için etkinliğe davetlisiniz. Program sonunda Silikon Vadisi’nden Apcera tarafından geliştirilmiş platform demosu yer alacaktır. Apcera Bulut Platformu farklı uygulama, container, işletim sistemi yazılımlarının public ve private cloud platformlar üzerinde kurulumu, orkestrasyonu ve idaresini sağlamaktadır.
Ericsson, 2014 yılında Apcera startup’ına yatırım yapmıştır. Siz de bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz, 16 Şubat Salı günü saat 18.20’de İTÜ ARI Teknokent ARI 3 Binası İTÜ Çekirdek konferans salonunda Hasan Basri Akırmak’ın  “Silikon Vadisi’nden Hibrit Bulut’la Sınırları Kaldıran Güvenli PaaS Platformu” hakkındaki etkinliğimize katılabilirsiniz.

Kayıt için; http://www.itucekirdek.com/tr/girisimcilik-seminerleri/silikon-vadisinden-hibrit-bulutla-sinirlari-kaldiran-guvenli-paas-platformu

Bu etkinliğin süresi geçmiş
İTÜ Çekirdek Konferans Salonu
İstanbul / Şişli / AYAZAĞA
İTÜ Ayazağa Kampüsü, ARI Teknokent ARI 3 - Binası