Doğaçlama Tiyatro Kursu

Sahne Sanatları / Tiyatro

23 Kasım 2014, Pazar

13:00 - 15:00

Ücretli

0212 268 04 08

levent@aktiffelsefe.org

Facebook

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

DOĞAÇLAMA TİYATRO KURSU

Klasik tiyatronun en önemli sıkıntılarından olan mekanikleşme, bu tiyatro biçiminde yerini anın büyüsüne bırakıyor. Yazılı bir metin olmadığı için, oyuncularda seyirciler gibi bir an sonra ne olacağını bilmiyor ve her iki taraf içinde heyecan verici bir süreç yaşanıyor.

Tiyatronun oyun kavramından yola çıkılarak deneyimlendiği doğaçlama tiyatroda katılımcılar ekip olma, konsantrasyon, refleks, yaratıcılık, özgüven gibi yetilerin üzerine giden oyunlarla gerilimden uzak, eğlenceli bir süreç içinde bireysel yaratıcılıklarını ekip içerisinde ifade etme imkânı bulurlar.

Temel doğaçlama prensipleri, doğaçlama öykü kurma, müzikal doğaçlama teknikleri üzerine çalışılır ve bir Tiyatro Sporu gösterisiyle çalışma noktalanır.

Eğitmen Gürkan Cevizci Mahşer-i Cümbüş'ten 4 yıl eğitim aldıktan sonra kendi grubu Hayal Meal’le beraber 6. yıllarında gösterilerine devam etmektedir. Mask'ot adında farklı bir doğaçlama grubu daha vardır. Ayrıca dizilerde de bölüm oyunculuğu da yapmaktadır. Kısa Filmleri de mevcuttur.
 

Bilet satışı için telefon numarasını arayabilirsiniz.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Aktif Felsefe Levent Şubesi
İstanbul / Beşiktaş / LEVENT
Nispetiye Cad. Kerem-1 Apt. No:32/11 (Beşiktaş Belediyesinin karşısında)
Etkinlik Konuları