Cüneyt Cebenoyan İle “Karşılaştırmalı Film Okuma Atölyeleri”

Eğitim / Sinema-Film

22 Kasım 2014, Cumartesi

17:00 - 20:00

Ücretli

05324244904 - 05323976587

ayrintiakademi@gmail.com

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

‘Keyifli Paylaşım Atölyeleri’nde “Kış Dönemi’ başladı. Ayrıntı Akademi, birinci yılında, Beyoğlu’ndaki yeni mekanında, yeni atölyelerle… Farklı meslek ve yaştaki sinemaseverlere yönelik “Karşılaştırmalı Film Okuma Atölyeleri” değerli sinema yazarları ve akademisyenleri ile gerçekleştirilmektedir. Bu hafta Cüneyt Cebenoyan “Benzer Temalar, Farklı Anlatımlar”… Birbirinden farklı tarzlara sahip yönetmenlerin, farklı dönem ve türlerde, kendi anlatı dillerini nasıl kurduklarına yönelik analiz ve tartışmaları içermektedir. Atölye Programı; 22 Kasım Cumartesi 17:00 Cüneyt Cebenoyan “İki farklı anlatımın kimlik, hafıza, yas ve cinayet bağlamında karşılaştırması…” başlıklı atölyesi Memento (Christopher Nolan) ve Lost Highway (David Lynch) filmleri üzerinden gerçekleşecek.

Karşılaştırmalı Film Okuma Atölyeleri

Her Cumartesi : 17:00-20:00

Ayrıntı Akademi’nin gelenekselleşen atölyesi; her Cumartesi; farklı meslek ve yaştaki sinemaseverlere yönelik olarak, değerli sinema yazarları ve akademisyenler; Kutlukhan Kutlu, Kaya Özkaracalar, Cüneyt Cebenoyan ve  Ayla Kanbur rehberliğinde yapılmaktadır. Atölyelerin bu dönem konsepti; “Benzer Temalar, Farklı Anlatımlar”… Aylık ve tek katılım seçeneği olan atölyeler; birbirinden farklı tarzlara sahip yönetmenlerin, farklı dönem ve türlerde, kendi anlatı dillerini nasıl kurduklarına yönelik analiz ve tartışmaları içermektedir.

Film Okuma Atölye Programı;

22 Kasım Cumartesi  17:00

Cüneyt Cebenoyan Atölyesi “İki farklı anlatımın kimlik, hafıza, yas ve cinayet bağlamında karşılaştırması…” başlığıyla; Memento (Christopher Nolan) ve Lost Highway (David Lynch) filmleri üzerinden gerçekleşecek.

29 Kasım Cumartesi  17:00

Ayla Kanbur  Atölyesi;  “Aynı çatışma, farklı anlatımlar…” başlığını taşıyor Maid in Manhattan (Wayne Wang) ve Bread & Roses (Ken Loach) filmleri üzerinden gerçekleştirilecek.

6 Aralık Cumartesi  17:00

Kutlukhan Kutlu Atölyesi; “Steampunk; Bilimkurgunun düş görmeye gittiği yerde karanlık masallar…” Kayıp Çocuklar Şehri (Marc Caro & Jean-Pierre Jeunet) ve Brazil (Terry Gilliam) filmleri üzerinden gerçekleştirilecek.

Özel ATÖLYE

13 Aralık Cumartesi 17:00

Işıl Baş Atölyesi;  Freud’un ölüm içgüdüsü konusundaki teorisinden yola çıkarak “ yapılacak bu özel atölyenin başlığı ise; “Çağdaş Sanat ve Sinema’da; Şiddet, Arzu ve Acı”  Deriden, bedenin içine bir yolculuk niteliğindeki atölye; Her Gün Başka Bela (Claire Denis) ve In My Skin (Marina de Van)  filmleri üzerinden gerçekleştirilecek.

Film Okuma Atölyeleri’ne tek haftalık ya da dört haftalık katılm seçenekleri vardır.

Tek (haftalık) Atölye Katılım Bedeli: Tam: 80 TL.  Öğrenci-Öğretmen-Emekli: 60 TL. (KDV dahil değildir.)

Aylık Atölye Katılım Bedeli: Tam: 280 TL.  Öğrenci-Öğretmen-Emekli: 220 TL. (KDV dahil değildir.)

Detaylı bilgi için  www.ayrintisanatakademisi.com

Rezervasyon: 0212 244 40 42 - 0532 3976587- 0532 4244904

Ayrıntı Akademi, bir tam atölye yapan katılımcılarına, diğer atölyelerde %25 indirim uygulamaktadır. Bir sonraki dönemde; edebiyat, sanat tarihi ve çocuklara yönelik sanat&pedagoji atölyeler başlayacaktır.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
AyrıntıAkademi
İstanbul / Beyoğlu / İSTİKLAL
Saka Salim Çıkmazı No: 3/2
Etkinlik Konuları

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: