19. IPA Dünya Oyun Konferansı

Konferans / Eğitim

20 Mayıs 2014, Salı - 23 Mayıs 2014, Cuma

10:00 - 17:00

Ücretli

Etkinlik Detayları

20-21-22-23 Mayıs 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek 19. IPA Dünya Konferansı, oyun ve çocuğun oyun hakkının kamu ve özel sektör kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, üniversite ve çocuk alanında çalışan tüm kurum ve kuruluşların gündemine alınmasına yardımcı olacak.

İstanbul’da gerçekleştirilecek 19.IPA Dünya Konferansı, oyun ve çocuğun oyun hakkının korunmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak üzere oyun konusunda çalışan uzmanları bir araya getirmeyi, bu alandaki gelişmeleri takip etmeyi, bilgi ve tecrübe aktarımını sağlamayı ve katılımcılara tartışma alanı yaratmayı amaçlıyor.

Çocukların hareket etme biçimi olan oyunu aynı zamanda bir çocuk hakkı olarak gören Aktif Yaşam Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla, uluslararası düzeyde oyun hakkının savunuculuğunu yapan Uluslararası Oyun Derneği (International Play Association) tarafından üç yılda bir düzenlenen IPA Dünya Konferansı’nın 2014 yılına ev sahipliği yapmak üzere başvuruda bulundu. “Oyuna Erişim” ana teması ile hazırladığı başvuru üst kurulca kabul edilen Aktif Yaşam Derneği, 19. IPA Dünya Konferansı’na Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığıyla İstanbul’da ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, STK temsilcileri, akademisyenler, uzmanlar, çocuk ve oyun ile ilgili diğer tüm paydaşlar arasında işbirliği için bir platform sağlayarak oyun ve çocuğun oyun hakkını ilgili paydaşların ajandasına taşıyabilmeyi amaçlayacak olan 19. IPA Dünya Konferansı, Aktif Yaşam Derneği’nin yürütücülüğünde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Konferansın Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılması ile:

  • Yasalarla tespit edilmiş olan çocukların oyun hakkını, Türkiye’de kamunun gündemine alarak, konunun bir hak olarak görülmesini sağlayacak, bu konuda verilecek yeni kararların önünü açacaktır.
  • Çocukların oyun hakkını: fikir düzeyinde kamunun, uygulama düzeyinde ise yeni projeler geliştirecek sivil toplum kuruluşlarının gündemine alacaktır. Oyun konusunda çalışmalar yürütecek yeni sivil toplum kuruluşlarının oluşmasına öncülük edecek, yeni fikirlere zemin hazırlayacaktır.
  • Modern anlamda yeniden düzenlenen oyunu, geçmişini, sosyolojik ve tarihsel alt metnini ve çocukların oyun hakkını üniversitelerin gündemine alacak ve bu alanda yapılan akademik çalışmaların önünü açacaktır.
  • Oyun ve oyun hakkı konusunu kamunun, sivil toplumun ve üniversitelerin gündemine sokmanın anında, Türkiye’de oyun ve çocukların oyun hakkını, sosyal sorumluluk projelerine finansal destek sağlayan özel sektör kuruluşlarının bunu bir sosyal sorumluluk konusu olarak görmelerini ve bu konuya yatırım yapmalarını sağlayacaktır.
  • Özel sektör kuruluşlarının oyun konusunu bir sosyal sorumluluk alanı olarak görmelerine ve bu alana yatırım yapmalarına olanak sağlayacaktır.
Bu etkinliğin süresi geçmiş
İTÜ Taşkışla Kampüsü
İstanbul / Beyoğlu / TAKSİM
İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Taksim
Etkinlik Konuları