IZMYSTIC - Bornova Evden Kaçış Oyunu

Yarışma / Proje-Fikir

1 Mart 2016, Salı - 1 Mart 2017, Çarşamba

14:00 - 00:00

Ücretli

08506445956

info@izmystic.com

Facebook

Katılım Formu

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Izmystic, gerilim veya bulmaca moduyla oynayabileceğin bir gerçek kaçış oyunudur.
İçeriye girdiğiniz andan itibaren, “Asylum” adlı oyunda kendinizi “terkedilmiş bir akıl hastanesinin” içinde bulacaksınız. Lobotomi yapılmaya çalışılan “Cliff” adlı hastanın yaşadığı, esrarengiz olayları ve kaçış hikayesini keşfedeceksiniz.



HİKAYE

Geçmişte yaşanan gerçek bir hikayeden esinlenen Izmystic, hikayesi gereği bir akıl hastanesinde geçmektedir.

Hikaye Özeti;

Nobel ödüllü nörolog Antonie Egas Moniz, akıl hastaları üzerinde çalışmalar yürütmektedir. Ancak bu deneyler hastalar üzerinde kalıcı etkiler bırakmakta, geçmişlerini unutmalarına ve hatta ölmelerine sebep olmaktadır.
Şizofren teşhisi konulan bir hastası yapılan deneylere şahit olur ve buradan kaçmayı aklına koyar. Arkasında diğer hastaların da özgürlüğe kavuşabilmesi için izler bırakarak doktorun gizli mekanından kaçar. Oyuncuların görevi, hastanın bıraktığı izleri takip ederek evden kaçmaktır. Bu izler hikayeyle bağlantılıdır ve çözmek için sıkı bir ekip çalışması gerektirir.
Izmystic, akıl hastası gibi davranmayı ve özgürlük için onlar gibi düşünebilmeyi gerektiren şifreleriyle büyük beğeni kazanmıştır.
Lobotominin gerçek hikayesini evden kaçış oyunu heyecanıyla harmanlayan oyun, 7’den 70’e herkese hitap eder. Korku öğesi barındırmaz ancak evin ortamı ve hikayesinin gerçekliği sebebiyle oyunculara hafif bir gerilim yaşatır.


 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
IZMYSTIC Evden Kaçış Oyunu
İzmir / Bornova / KAZIMDİRİK
169. Sokak Kumrucuzade Yanı Küçükpark Bornova
Etkinlik Konuları