Ayder Yaylaları Gezisi

Gezi / Doğa-Manzara

9 Temmuz 2018, Pazartesi - 15 Temmuz 2018, Pazar

12:00 - 16:30

Ücretli

0531 324 13 29

info@dogakesfi.com

Facebook

Katılım Formu

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

1.Gün Pazar: Tabzon, Avusor Yaylası

Saat 12:00’de Trabzon Hava Limanı’nda siz değerli misafirlerimizi karşılıyoruz. Kara yoluyla ulaşım sağlayan konuklarımız ile Rize merkezde Saat 13:00’de buluşma sağladıktan sonra yağmurun çay’a dönüştüğü yerdesiniz. Rize Botanik Çay Bahçesinde organik ÇAYKUR çayı ikramı ve çay’ın oluşumu hakkında kısa bir sunumun ardından Kaçkarların bağrına yolculuğumuz başlıyor. Çayeli-Pazar- Ardeşen- ilçelerinden sonra Fırtına Vadisi boyunca Çamlıhemşin ilçemize ulaşıyoruz ve mola. Burada satılan hayvansal gıdalar ve organik bal tamamen yöreye ait olup çok kıymetlidir. Ayrıca yöreye ait bir takım kıyafetler ve yöresel yemekler bulabilirsiniz. 1 saatlik  moladan sonra dünyaca ünlü, ödül almış Ayder yaylasına ulaşıyoruz. Araçlarımızdan iniyoruz ve kısa bir gezintiden sonra konaklama yapacağımız Kemerli Kaçkar’la göz göze geleceğiniz (Rakım 2420 mt)  Avusor yaylasında  Marsis pansiyon’a hareket ediyoruz.  Odalara yerleştikten sonra akşam yemeği, kuzinede patates, yayla suyuyla demlenmiş çay ve sohbetimizin ardından ruhumuzu güzel bir uykuya bırakıyoruz.

2. Gün Pazartesi: Avusor Gölü

Sabah güneşle uyanıyoruz ve yöresel köy kahvaltısı yaptıktan sonra patika boyunca yol alacağımız 2 saatlik, zorluk derecesi olmayan yolu takip ederek, fotoğraflarda gördüğünüz kemerli Kaçkar dağının hemen dibinde buzul çağından kalan Avusor gölüne ulaşıyoruz. (rakım 2650 mt) Kalp rahatsızlığı olanlar yanında şort geturmesun,  sikinti olur.  Yine burada çay ikramımız olacak. Bu yürüyüşümüzü; (yayla imkanları malum) varsa yöresel tulumcu, tulum havası ve yöresel türküler eşliğinde yapmayı canı gönülden arzulamaktayız. Kumanyalarımızı yedikden sonra çevrede fotoğraf çekimi çalışmaları yapabilirsiniz. Yaylaya geri dönüyoruz . 300 haneli, bir çoğu Karataş ile yapılmış olan yayla evlerini gezip, yaylacılarla sohbet edebilirsiniz. Akşam yemeği ve konaklama Marsis Dağ Evi’nde olacaktır. Yemekler yöresel yemeklerdir. Yöresel yemeklerin başında muhlama ve yörede yapılan ev yoğurdu gelir. Yöre insanının da aramızda olacağı akşam sohbetine doyamayacaksınız ve uyku zamanı.

3.Gün Salı: Derebaşı Yaylası

Sabah yine tamamen organik, misler gibi süt, tereyağı, peynir’den oluşan köy kahvaltısından sonra bu defa arkası Artvin olan Altı parmaklar yani yöresel deyimle Altı Kardeşler Dağlarının eteklerinde kurulu, dere başı mevkii, adeta yörenin sembolü haline gelmiş, tek yerleşim yeri olan Dadala pansiyonu’na hafif tatlı bir meyili olan patikadan 3 saatlik bir yürüyüşle ulaşıyoruz. Etrafta ne bir elektrik ne de bir telefon direği ne korna sesi ne de bir baz istasyonu görmeniz mümkün değildir.  Sizi; Ur kekliklerinin kayalardan yankılanan sesi,  gökyüzünde dolaşan şahinler,  kartallar ve yalnızca fotoğraflarda görebileceğiniz “yaylayı terk et” diğer adıyla “degit çiçekleri” karşılayacak. Gün batımı Dadala’da bir başka güzeldir. Adeta güneş batmak istemeyecektir. Müthiş bir manzara sergilenmektedir. Akşam yemeği saatine kadar serbest zamanınızı kısa yürüyüşlerle, çevreyi gezerek değerlendirebilirsiniz.

4.Gün Çarşamba: Büyük Ambar Gölü ve Balıklı göl

Kahvaltıdan sonra kumanyalarımızı ve fotoğraf makinemizi yanımıza alarak, tamamen doğayla bütünleşeceğimiz, 5-6 saat sürecek, buzul çağından kalma Büyük Ambar Gölü ve Balıklı göl gezileri yapacağız. Dileyen konuklarımız ekstra rehber talep edip, altı parmakların en yüksek zirvesi olan

LİBNİTEPE’ye tırmanış yapabilir.(Rakım 3462 mt’dir) Rehberlerimiz TDF Dağ Antrenörleridir çünkü biz sizi seviyoruz, bizim için çok değerlisiniz. Dönüşte akşam yemeği ve Dadala’da konaklama.

5.Gün Perşembe: Çat vadisi, Zilkale ve Palovit Şelalesi

Kahvaltı sonrasında aklımızın, kalbimizin kaldığı yerden ardımıza baka baka ayrılıyoruz. DADALA’dan 2.5 saatlik, tatlı eğimde inişe geçip, aracımıza ulaşıyoruz. Aracımızla ilk durağımız tarihin derin izlerini bulabileceğimiz Zilkale ve Palovit Şelalesi. Sayılı ve dünyaca  ünlü şimşir ormanın bulunduğu Çat vadisi  ve fırtına deresi  boyunca gün boyu unutamayacağınız bir geziden sonra geldiğimiz yoldan geri dönerek Çamlıhemşin-Ayder- Galler düzü-Aşağı Kavrun ve konaklayacağımız Yukarı Kavrun yaylasına ulaşıyoruz. (rakım 2263) Kavrun Yaylası Karadeniz yaylalarının hemen hemen en kalabalık olanıdır. Kaçkar dağı rotasının araçla ulaşılan son durağıdır. Çok hareketli bir yayladır ve burada her akşam, her saat tulum ile oynayanları görebilirsiniz.  Gördüğünüzde hiç çekinmeden oyuna dalabilirsiniz. Akşam yemeği ve konaklama burada, dağ pansiyonunda yapılacaktır.

6.Gün Cuma: Kavrun Yaylası, Buzul Gölleri ve Karadeniz buzul gölü

Kahvaltıdan sonra Kavrun buzul göllerine hareket ediyoruz. 3 saatlik yürüyüş sonrasında Kavrun Buzul Gölleri ve Karadeniz buzul gölünü ziyaret ediyoruz.  Öğleyin kumanyalarımızı yedikten sonra dönüşe geçiyoruz ve yine aynı yerde konaklıyoruz. Akşam yemekten sonra hep birlikte tulum eşliğinde horon oynuyoruz.

7.Gün Cumamartesi: Ayder Yaylası, Trabzon Havalimanı ve Rize otogar

Ve faaliyetimizin sonu. Evlerimize dönmek üzere, araçlarla, Kavrun yaylasından ayrılıyoruz. Arzu eden Ayder yaylasında bizden ayrılabilir. Devam etmek isteyen konuklarımızı Rize otogarına veya Trabzon hava limanına kadar  bir dahaki gezimizde buluşmak üzere uğurluyoruz.

TURUN ÖZETİ

Çamlıhemşin, Avusor Yaylası

Avusor Yaylası, Avusor Gölü

Derebaşı Yaylası,  Altıparmak Dağları

Büyük Ambar Gölü ve Balıklı göl

Çat vadisi, Zilkale ve Palovit Şelalesi

Kavrun Yaylası, Buzul Gölleri ve Karadeniz buzul gölü

Ayder Yaylası,Trabzon Havalimanı ve Rize otogar

FİYATA DAHİL OLANLAR

  • Ulaşım ve ara transferler
  • 6 Gece pansiyon konaklama
  • Rehberlik hizmeti
  • Tursab zorunlu sigortası.
  • Müze ve ören yeri girişleri
  • KDV

FİYATA HARİÇ OLANLAR

  • Öğle yemekleri
  • Otellerdeki ve yemeklerdeki tüm ekstralar
  • Dahillerde Hizmetlerde belirtilmeyen tüm hizmetler
  • Kişisel Harcamalar

Ulaşım

Trabzon Hava Limanı’nda siz değerli misafirlerimizi karşılıyoruz. Kara yoluyla ulaşım sağlayan konuklarımızı Rize Merkezde karşılıyoruz.

TUR HAKKINDA TAVSİYELER

Bilindiği gibi Karadeniz bölgesel olarak genellikle yağmurlu olup, geceleri oldukça serindir. Yanınızda yağmurluk getirmeniz şiddetle önerilir. Ayağınızda su geçirmez, bileği kavrayan bir ayakkabı olması önemlidir. Yürüyüşler esnasında malzemelerinizi ve yedek kıyafetlerinizi taşıyabileceğiniz küçük bir sırt çantası bulundurmanız, yürüyüşünüzü daha da konforlu hale getirecektir. Pansiyonlarımız  hijyenik yönden gayet temiz olup, dağ ortamında olduğundan lüks bir ortam ve hizmet beklenmemelidir. Odalar 2’şer kişiliktir. Yemekler yöreye ait olup, fikstir. çay limitsiz, su tamamen doğaldır. Öğlen yemekleri kumanya olarak tarafımızdan karşılanacaktır.

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Marsis pansiyon
Rize / Çamlihemşin
Ayder Avusor yaylası