Stacey Kent Konseri

Konser / Caz

21 Mart 2016, Pazartesi - 21 Nisan 2016, Perşembe

21:00 - 23:00

Ücretli

Etkinlik Detayları

Fransız şanson geleneğiyle klasik Amerikan caz repertuarını kendi yorumuyla birleştirerek günümüzün en önemli caz şarkıcılarından biri olmayı başaran Stacey Kent, 21 Nisan tarihinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alacak.

Bugüne kadar yayınladığı 10 stüdyo albümü ve kendisi gibi caz sanatçısı olan eşi Jim Tomlinson'la birlikte yayınladığı 3 albüm, Amerikalı şarkıcının görkemli kariyerinin kaba taslak bir özeti sayılabilir. Daha derinlere indiğinizde ise, Kent'in klasik caz notalarına modern algısı ve eşsiz yorumuyla taze bir bakış açısı kazandırdığını fark etmemek mümkün değil.  

1997 tarihli ilk albümü Close Your Eyes'ın ardından, her yeni albümle daha da oturan çizgisini dünyanın farklı coğrafyalarından aldığı ilhamla süsleyen Stacey Kent, romantizmin doruklarında yer eden sesinin başrolde olduğu hipnotize edici bir canlı performansa sahip. 
Dinleyicilerini caz notaları arasında mükemmeliyeti arayan sesine odaklamak konusunda hayli başarılı olan Stacey Kent'i, 21 Nisan'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde izleme şansını yakalayacağınız konseri kaçırmayın.

Stacey Kent'in kariyerindeki önemli anların üstünden madde madde geçelim.

- Eşi Jim Tomlinson'la kaydettiği üç albümden biri olan 2006 tarihli The Lyric, BBC Jazz Awards'ta yılın albümü seçildi.
- BBC Radio 2 ve BBC Radio 3'de uzun soluklu caz programları sundu.
- Breakfast On The Morning Tram albümü, 2009 yılında En İyi Caz Vokal Albümü dalında Grammy'ye aday oldu.
- Sir Ian McKellen'ın da yer aldığı 1995 tarihli Richard III filminde oynadı. Stacey Kent, filmde Christopher Marlowe'un The Passionate Shepherd to His Love şiirini caz yorumuyla seslendirdi.
- Booker Prize ödüllü yazar Kazuo Ishiguro, 2007 tarihli Stacey Kent albümü Breakfast On The Morning Tram'deki şarkılardan dördünü yazdı. Bu şarkılardan The Ice Hotel, International Songwriting Competition'da birinci oldu.

Büyüleyici sesiyle Stacey Kent, 21 Nisan'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde!

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Zorlu Center - Performans Sanatları Merkezi
İstanbul / Beşiktaş
Zorlu Center, 34340