Salt Beyoğlu, Perşembe Sineması

Sahne Sanatları / Diğer

26 Kasım 2015, Perşembe

19:00 - 20:30

Ücretsiz

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Her perşembe SALT Beyoğlu'nda ücretsiz sinemamıza davetlisiniz. Tarih ve oynayan filmler aşağıdaki gibidir:

12 Kasım, Perşembe

Cairo Drive [Kahire Yolu] (2013)

Yönetmen: Sherief Elkatsha

79 dakika

İngilizce ve Arapça; Türkçe ve İngilizce altyazılı

20 milyonluk nüfusu, 38 bin kilometrelik karayolu ve iki milyon taşıtla dünyanın en kaotik şehirlerinden Kahire'deyiz. İnsanlar, taksiler, otobüsler ve eşek arabalarının gündelik hayatı, kurallara sürekli meydan okunan bir engel parkurunu andırıyor. Çekimlerine 2011 Mısır Devrimi'nden önce başlanan ve 2012 cumhurbaşkanlığı seçimleriyle tamamlanan bu belgesel film, sokaklardaki gerçeklik üzerinden ülkenin kolektif kimliği, iç çatışmaları ve tarihsel kırılmalara yol açan geçmişini irdeliyor. 

19 Kasım, Perşembe

NO [HAYIR] (2012)

Yönetmen: Pablo Larraín

112 dakika

İspanyolca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Yıl 1988; diktatör Augusto Pinochet, artan uluslararası baskılar üzerine, sekiz yıl daha yönetimde kalıp kalmaması konusunda referanduma gitme kararı alır. Muhalefet liderleri, "HAYIR" kampanyasını yürütmesi için girişken bir genç reklamcı olan René Saavedra (Gael García Bernal) ile anlaşır. Saavedra ve ekibi, tüm aksaklık ve engellemelere rağmen kazanmak ve Şili'yi özgürleştirmek için gözüpek bir kampanya hazırlayacaktır. 

26 Kasım, Perşembe

Tokyo Waka (2012)

Yönetmen: John Haptas ve Kristine Samuelson

63 dakika

Japonca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Bu belgesel, Tokyo şehri, insanları, doğası ve sayısı 20 bini geçen kargaları üzerine görsel bir şiir olarak nitelenir. Tofu satıcısından Budist rahibe, toplumun çeşitli kesimlerinden insanlar fânilik, şehrin metabolizması ve çöp yığınları gibi konularda yorumlar yapar. Çevrelerindeki kargalar ise, etraftan aşırdıklarıyla yuvalarını kurar, parklardan yemek toplar, civardan geçenlere dadanır. Doğanın ve geleceğin öngörülemezliğine işaret eden film, balon ekonomi sonrası Tokyo'yu bu zeki kuşların yaşamı eşliğinde anlatıyor. 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Salt Beyoğlu
İstanbul / Beyoğlu / İSTİKLAL