Rachid Taha İstanbul Konseri

Konser / Diğer

31 Ekim 2015, Cumartesi

21:00 - 23:00

Ücretli

Etkinlik Detayları

Konserlerini ustalıkla coşkulu partilere dönüştüren Rachid Taha, 31 Ekim akşamı Volkswagen Arena'da dinleyicileriyle buluşacak.

1981 yılında kurduğu grubu Carte de Sejour (Oturma İzni) ile müziğe başlayan Cezayir asıllı Rachid Taha, grubun 1989'da dağılmasıyla müzik kariyerine solo devam etti. 

1991 yılında Barbes adlı ilk solo albümünü çıkarttı. 1993 yılında İngiltere diskolarında popülerleşen Rachid Taha, albümündeki Voila Voila adlı şarkısı ile politik çizgisini sürdürdüğünü gösterdi.

Rachid Taha, 1970'li yıllardan kalma Ya Rayah adlı parçayı 1997 yılında single olarak piyasaya sürdü ve bu şarkıyla dünya çapında ve ülkemizde üne kavuştu. Türkiye'de çok tanınmış bir diğer çalışması ise 1999 yılında Khaled ve Faudel ile verdiği konser kaydı oldu. Bu konser 1,2,3 Soleils adı altında bir albüm olarak piyasaya sunuldu.

Rachid Taha'nın son albümü Zoom, kendisinin 9. solo albümü olmak ile beraber, dört yıllık sessizliğinin ardından yarattığı heyecan ve sükse ile tekrar dünya sahnesinde büyük bir yıldız olduğunu kanıtladı. Zoom albümünde Voila Voila şarkısını tekrar yorumlayan Taha'ya, misafir sanatçı olarak ünlü futbolcu ve sosyal aktivist Eric Cantona, eski The Clash grubu üyesi Mick Jones, Femi Kuti, Rachida Brahkni, Agnes B ve Brian Eno eşlik etti.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Volkswagen Arena
İstanbul / Sarıyer / SARIYER
UNIQ İstanbul - Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. Ayazağa Cendere Yolu No: 4
Etkinlik Konuları