I. Uluslararası Aksaray Sempozyumu

Seminer / Sosyal Bilimler

27 Ekim 2016, Perşembe - 29 Ekim 2016, Cumartesi

09:00 - 17:00

Ücretli

0(382) 288 2988

aksaraysempozyumu@gmail.com

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Son on yılda, Türkiye’deki yükseköğretim sisteminde önemli değişiklikler olmuştur. Bunlardan biri de, her ile bir üniversite politikası çerçevesinde şehirlerin üniversiteyle buluşturulmasıdır. Bu çerçevede, Aksaray’da da 2006 yılında bir devlet üniversitesi kurulmuştur.

Yeni kurulan üniversitelerin bir işlevi evrensel ölçekte işler yaparak bilime katkı vermek, bir diğer işlevi de yereli gözeterek çalışma alanlarını belirlemek olmuştur. Aksaray Üniversitesi de evrensel ölçekte bilimsel çabalara katkı vermenin yanı sıra sadece Aksaray’a ve değerlerine  odaklanan çalışmalar da yapma arzusundadır. Bu yönde atılan çok sayıda adımdan biri de, Somuncu Baba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezinin öncülüğünde, Aksaray’ın tarihî ve kültürel bakiyesi ile güncel potansiyeli üzerine bilimsel çalışmaları kamuoyuyla paylaşabileceğimiz bir mecra oluşturmaktır. Yapacak olduğumuz Sempozyumla Aksaray’ın tarihi, tarihî eserleri, edebiyatı, sosyal hayatı, siyaseti, ekonomisi, eğitimi; kısaca, dünü, bugünü ve yarını hakkında hemen her konuda bir birikim oluşturmak amaçlanmaktadır.

İlkini 2016 yılında yapacağımız ve her yıl devam edecek olan, Aksaray’ın tarihi ve kültürü ile ilgili hemen her konunun tartışılacağı I. Uluslararası Aksaray Sempozyumu’nda sizleri de aramızda görmeyi umuyor, değerli katkı ve katılımlarınızı bekliyoruz.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Aksaray Üniversitesi
Aksaray / Merkez