Hakan Vreskala Konseri

Konser / Canlı Müzik

27 Kasım 2015, Cuma

23:00 - 23:45

Ücretli

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Hakan Vreskala, 10 yıllık İsveç macerasından, Stockholm Kraliyet Konservatuarından başlayıp, sokak müzisyenliğinde harmanladığı; balkan romanlarıyla katık edip, Şivan Perwer turnelerinde pişirdiği; düğünlerde ve tek kişilik şovlarinda topladığı her şeyi, varını yoğunu ortaya koyduğu albümü 'Her Köyde Bir Deli Var'in tanıtım konseri için 15 Şubat akşamı Isveç'ten gelip, onu yanlız bırakmayan grubuyla Ghetto’da.Türkiye'de 'kurdi nizanim', İsveç'te 'blocket' ile yakaladığı tarz ve dinleyici kitlesinin karşısına İsveç'te kendisine yol arkadaşlığı yapmış olan Kopenhag, Berlin ve Stockholm'den dostlarıyla birlikte çıkacak olan Hakan Vreskala, sahnede hayata dair her dinamiğin estetik sınırlarını zorlayacak.

Hakan Vreskala 1979 da İzmir'de doğdu. Bornova Anadolu Lisesinde kurduğu rock grubundaki baterist kimliğiyle atıldığı müzik hayatı, üniversitede yerini perküsyonlara bıraktı. İTU'deki kısa mühendislik eğitimi girişimini yarım bırakıp, Stockholm Kraliyet Konservatuarında dünya müziği egitimine başladı. 10 yıl önce başlayan Iskandinavya macerasında Şivan Perwer, Sabahat Akkiraz, Ferrus Mustafov, Steffan Sundström, Natascha Atlas, Lars Demian, The ARK ve sayısız diger sanatçıyla turneler ve projelere imza attı. Sokak müzisyenliğinden başlayan kariyeri; 3 sene önce Fatih Akin'in filmi 'Duvara Karşı 'nın İsveç Devlet Tiyatrosu rejisinde tiyatroya uyarlandıgı eserde yaptığı ve kendi seslendirdiği müziklerle şarkıcılığa dönüştü. Hakan Vreska; 'Dağılın lan' cinnetinden, ' Kurdi nizanim ' mizahına, 'Blocket ' duygusallığından, 'Her Köyde Bir Deli Var' ruhuna; tüm müzikal deneyimlerinin kendini hissettirdiği ilk albümüyle karşınızda.

Hakan Vreskala 'ya sahnede Stockholmden gitarist Jonas Jurström, İsveç ulusal enstrumanı nyckel-harpada Anders Peev, trompette Kopenhag Kraliyet Konservatuarında okuyan iskandinavyanin son dönem en çok aranan yeteneklerinden Ruhi Erdogan ve saxofonda Berlin'de yaşayan balkan müziği ve free-jazzin en yetenekli isimlerinden Otis Sjöberg eşlik ediyor.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
B1 Live
İstanbul / Beşiktaş
Köyiçi caddesi, Mıstık Pasajı D:75, İstanbul