Fransa Sarayı Bahçesinde Pierre Blanchard Gipsy Jazz Quintet Konseri

Fransa Sarayı’nın bahçesinin kapıları, Ramazanda Caz Festivali kapsamında Pierre Blanchard Gipsy Jazz Quintet konseri vesilesiyle 12 Temmuz akşamı ilk kez müzikseverlere açılıyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenen dünyanın ilk ve tek Ramazanda Caz festivali 12 Temmuz Cumartesi akşamı kapılarını ilk defa müzikseverlere açacak olan Fransa Sarayı’nın bahçesinde, Pierre Blanchard Gipsy Jazz Quintet konseri ile devam ediyor. İstanbul Fransa Başkonsolosluğu, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Hakan Erdoğan Productions işbirliği ile gerçekleşecek konserde Pierre Blanchard Gypsy Jazz Quintet, Django Reinhardt ve Stéphane Grapelli’nin öncülüğünü yaptığı Çingene cazının keyifli bir örneğini sunacak.

Saint Quentin Konservatuarı’nı ve Paris Uluslararası Müzik Üniversitesi’ni birincilikle bitiren Pierre Blanchard, 1984’te Grapelli tarafından “Le Violon de Michel Warlop” ünvanına layık görüldü ve Fransız cazının önemli kemancıları arasında yerini aldı. 1970’lerde Didier Levallet’in Swing Strings System’inde, Jacques Thollot Qunitet’te ve Martial Solal’ın Big Band’inde çalan Blanchard’a 12 Temmuz akşamı, Samson Schmitt (gitar), Phillippe Doudou Cuillerier (gitar ve vokal), Antonio Licusatti (kontrabas) ve Ludovic Beier (akordeon) eşlik edecek.

Konser akşamı, Saray’ın kapıları misafirlerine 20.00’da açılacak, konser 21.30’da başlayacaktır. Dileyenler için iftar saatinde ücretli açık büfe servisi olacaktır.

Konser biletleri Biletix’ten ve Zorlu Center PSM’den temin edilebilir.

Ramazanda Caz konserleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ana sponsorluğunda düzenlenmektedir.

www.ramazandacaz.com