Kitaro İlk Kez Türkiye'ye Geliyor

New Age ve Dünya müziğinin öncü isimlerinden Kitaro dev orkestrası eşliğinde 4 Mart’ta Haliç Kongre Merkezi’nde!

Etnik ve elektronik öğeleri bir araya getiren yenilikçi müziğiyle dünyanın dört bir yanında dinleyenleri felsefi ve derin yolculuklara çıkaran efsanevi müzisyen Kitaro, uzun süre akıllardan çıkmayacak bir konser için 4 Mart akşamı Haliç Kongre Merkezi sahnesine konuk olacak. Pozitif Live tarafından gerçekleşecek bu özel gecede, 30 yılı aşkın kariyeri boyunca müziğiyle milyonları peşinden sürükleyen Kitaro’ya 36 kişilik dev bir orkestra eşlik edecek.

Kapıların 17:00’da açılacağı konserin biletleri 3 Şubat Pazartesi günü tüm Biletix gişeleri ve biletix.com’dan satışa sunulacak. Kitaro 2014 Senfonik Dünya Turnesi, Power Love’ın katkısıyla gerçekleşmektedir. Daha fazla bilgi için www.pozitiflive.com adresini takip edebilirsiniz.

KITARO HAKKINDA:

Lise yıllarında etkilendiği Rock ve R&B türleri sayesinde kendi kendine gitar çalmayı öğrenen Kitaro, 1970'leri Far East Family Band ile beraber Progressive Rock albümleri yaparak geçirdi.  Kitaro bugün dünyanın farklı yerlerindeki milyonlarca insanı derin ruhani bir yolculuğa çıkaran melodik müziğini 1972 senesinde Avrupa'ya yaptığı bir gezide Alman klavyeci Klaus Schulze ile karşılaştıktan sonra şekillendirmeye başladı. Klaus Schulze'un kendisine tanıttığı Synthesizer karşısında şaşkına dönen Kitaro, ülkesine döner dönmez o yıllarda eşi benzeri görülmemiş elektronik sesleri, geleneksel Japon melodileri ve Modern Batı müziği formlarıyla biraraya getirmek için çalışmalar yaptı. Bu deneysel çalışmaların ilk ürünü olan "Astral Voyage" albümü 1978'de yayınlandı ve Kitaro'yu günümüz müziğinin öncü isimleri arasına taşıyan macerasının başlangıcı oldu.

Etnik ve elektronik öğeleri bir araya getiren yenilikçi müzikal anlayışı sayesinde günümüz müziğini şekillendiren müzisyenlerden biri olan Kitaro, bugün New-Age olarak tanıdığımız müzik türünün öncü isimleri arasında gösteriliyor. "İpek Yolu", "Cennet ve Dünya" ve "Soong Sisters" gibi filmler için bestelediği dramatik müziklerle dikkatleri üzerine çeken ve "The Light of the Spirit", "Kojiki" ve "Dream"  gibi stüdyo çalışmalarıyla efsaneleşen sanatçı, 30 yıllık kariyeri boyunca aralarında Golden Globe ve Grammy'nin de olduğu sayısız ödüle layık görüldü. Uluslararası bir ikona dönüşen besteci, her biri farklı felsefi 'deneyim' olarak tabir edilebilecek besteleri, dünyanın dört bir yanına Shinto felsefesinden aldığı sevgi, barış ve birlik mesajlarını göndermeye devam ediyor.