Genç Kartallar Haftası

Festival / Kültürel

16 Mayıs 2015, Cumartesi

10:30 - 19:00

Ücretsiz

kartallarhaftasi@hho.edu.tr

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

HAVACILIK AKTİVİTELERİ

Uçuş gösterileri kapsamında paraşütçülüğün son yıllarda gelişen yeni kolu Wingsuit, balon gösterileri, inanılmaz uçuş kabiliyetiyle izleyenleri hayran bırakan Gyrocopter, çift motorlu ve çok amaçlı kullanım için üretilmiş Cougar Helikopter gösterisi, adını Türk havacılık tarihinin efsanevi pilotu Vecihi HÜRKUŞ’tan alan Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, TUSAŞ ile Augusta Westland ortak üretimi olan, milli imkanlarla üretilen ATAK helikopteri, motorlu yamaç paraşütü Paramotor gösterilerinin yer aldığı uçuş gösterileri Kartallar Haftası’nda havacılık severleri bekliyor.

SoloTürk 

Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F- 16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibidir. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağı ile icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında her iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16 lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. SOLOTÜRK pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedirler.

T129 ATAK HELİKOPTERİ

AgustaWestland tasarımı A129 gövdesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde; motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak milli aviyonik ve silah sistemleri ile teçhiz edilmesi sonucu ortaya çıkan T129, dünyada kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olma unvanını elinde tutmaktadır.

Yakın hava desteği görevleri ve çok amaçlı görevler için iki tip olarak tasarlanmış olan T129,  ağır silah yükü ile zorlayıcı "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilmiştir. Kartallar Haftası'nda Türk Halkıyla katılımcılarla buluşacaktır.

HÜRKUŞ

Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı (HÜRKUŞ) Geliştirme Programı, Mart 2006’da Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ arasında imzalanan anlaşma ile yürürlüğe girmiştir. Gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyetine sahip HÜRKUŞ eğitim uçağı ile intibak, görerek, aletli uçuş, seyrüsefer, gece ve kol uçuşu eğitimleri yapılabilecektir. HÜRKUŞ ile çeşitli hava fuarlarında uçuş yapılmıştır. Kartallar Haftası'nda aynı şekilde katılımcılarla buluşacaktır.

SEÇKİN GÖZLEMCİLER GÜNÜ

Dost ve müttefik ülkelerin ülke öğrencilerinin katılımı ile dünyanın dört bir tarafından gelen 50’den fazla ülkenin katılımı ile ülkeler arası samimi köprülerin kurulduğu, kültürlerin tanıtıldığı ve katılan yurtiçi ve yurtdışı misafirlere Hava Harp Okulu’muzun tanıtılıp dünyadaki seçkin harp okulları arasında yükselen bir değer olduğunu gösteren “SeçkinGözlemcilerGünü”  faaliyetimiz bu yıl 16 Mayıs 2015 tarihinde Cumartesi günü gerçekleştirilecektir.

     GençKartalllarhaftasıilk defa 2013 yıllında yapılan “Seçkin Gözlemciler Günü” ile uluslararası boyut kazanmış ve renkli görüntülerin yaşandığı faaliyette katılımcılar için diğer ülkeleri tanıma ve kaynaşma imkanı sağlanmış olacaktır. 2015 yılında iseHava Harp Okulu tüm halkımıza kapılarını açarak faaliyeti gerçekleştirecektir.

 

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Hava Harp Okulu
İstanbul / Bakırköy
Yeşilyurt
Etkinlik Konuları