Eğlenerek Sınırları Keşfetme Yolculuğu / Gençler İçin Drama Atölyesi

Eğitim / Atölye Çalışması

21 Şubat 2016, Pazar - 13 Mart 2016, Pazar

14:00 - 16:00

Ücretli

05324244904 - 05323976587

ayrintiakademi@gmail.com

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Eğlenerek Sınırları Keşfetme Yolculuğu
Gençler İçin Drama Atölyesi 
Özlem Çakman ve İbrahim İris
rehberliğinde,  
14-16 yaş grubuna yönelik bu atölyede;
Ders yok, ödev yok, öğüt yok!..
Oyun var, eğlence var!..


Biz biliyoruz ki "Genç olmak"; duyarsız olmak değildir...

Kendinizi keşfetme yolculuğunda, özgür davranmaya gereksinim duyduğunuz bu en güzel yaşlarınızda, en çok da eğitim sisteminin size yüklediği sorumluluklarınızı yerine getirmek ile kişisel isteklerinize zaman ayırmak arasında mücadele etmek zorundasınız. Bir yandan da aile büyüklerinize kendinizi doğru ifade etmek gibi bir çabanın içindesiniz...

İşte bu atölyede, hem kendinizi çevrenizdeki insanlara daha rahat ve doğru biçimde ifade edebilme tüyoları aırken, farklılığınızı fark edecek, kendi sınır ve yeteneklerinizi keşfedeceksiniz, hem de oynayarak... 

Gelin çünkü; "hayat, biraz da eğlenmektir..."  

İlk gençliklerini yaşayanlar için; "keyifli kişisel keşif yolculuğu" birbirini tamamlayacak üç oyun atölyesinden oluşur.
1. Atölye; Doğru İfade ve Farkındalık Oyunları
2. Atölye; Yaratıcılık Oyunları 
3. Atölye; Özgüven Oyunları

atölye kazanımları;

sesini-dilini- bedenini doğru kullanma yöntemleri
dinleme - anlama
gözlem yapma
kendini doğru ifade etme
farkındalık
özgüven

1. atölye uygulama;

"Özlem Çakman" tarafından verilen; "ses-dil ve bedeni doğru kullanma" egzersizleri ile başlar, sonrasında bunların uygulamasının da yapılacağı ve "İbrahim İris" tarafından yaptırılan, farklılıkların ve kendine ait renklerin algılanmasını sağlayacak doğaçlama egzersizleri ile tamamlanır. 


Atölye Başlangıç Tarihi: 21 Şubat Pazar 14.00-16.00 (Haftada 2 saat) 
Kontenjan: 6-8 Kişi
Yaş Grubu: 14-16 yaş arası
Atölye Süresi: 4 Hafta (1. Atölye)
Ücret: 300 TL + KDV 
İndirim: 3 Kişi ve üstündeki gruplara indirimimiz vardır.


atölye rehber eğitmenleri:

ÖZLEM ÇAKMAN: Giriş Programı

1994 yılında İ.Ü.D.K. Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel oyunculuğa Kenter Tiyatrosu’nda başladı. Refik Erduran’ın yazdığı“ Ramiz ile Jülide”, Neil Simon’ın yazdığı “Ver Elini Broadway”, Yücel Erten’in yazdığı “Kadınlar Devleti”nde oynadı. Kazım Akşar’ın yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen “Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi de Kayboldular” adlı oyunda yönetmen yardımcılığı yaptı. Kurduğu ArtNiyet Sanat Evi’nde pek çok sergi, söyleşi, atölye çalışması, dergi etkinliği gerçekleştirdi. Kendi yazdığı “Aşkım Şimdi Ölü Bir Kurbağa Yüzü” adlı oyunu sahneledi. Kelebek Kadınlar, Orta Kapı, Kelebek Dansı yazmış olduğu diğer oyunlarıdır. İ.Ü.D.K Tiyatro Bölümü’nde Yüksek Lisans programını “ Tiyatro Tarihinde Kelebek Kadınlar” adlı teziyle tamamladı. Doğuş Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ögretim görevlisi olarak çalıştı. Tiyatro Artniyet “Kelebek Kadınlar”oyunu 2014-2015 sezonunda devam etmektedir. Rol aldığı televizyon dizileri: Yaz Evi (TRT), Aynalı Tahir (yönetmen Hilal Saral Star tv), Yasemince (Star tv), Koçum Benim (Serdar Akar TRT), Kampüzistan ( Uluç Bayraktar Kanal D), Ölümüne Sevdalar (Show tv), Sessiz Gemiler (Filiz Kaynak atv). Halen oyunculuğun yanı sıra, temel oyunculuk eğitimleri vermektedir.

İBRAHİM İRİS: Doğaçlama-Oyun Programı

1975 İstanbul doğumludur. Studio Oyuncuları'ndan aldığı oyunculuk eğitiminden sonra İ. Ü. Çapa Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü'nde “Sanat Terapisi” eğitim programına katıldı. TRT İstanbul Televizyonu Eğitim Kültür Drama Bölümü TV. programlarında editörlük yaptı. Kendi kurduğu "Kriter Eğitim Danışmanlık" ile pek çok kurumsal şirket çalışanına, kişisel gelişim eğitimleri hazırlamış ve eğitmenliğini yapmıştır. Oyunculuk kariyerinde, pek çok reklam filminin yanı sıra, "Bir İstanbul Masalı, Yağmur Zamanı, Sultan, Düşler ve Umutlar" adlı dizi filmlerde, "Maruf, Girdap, Gecenin Kanatları, Toz Bezi" adlı sinema filmlerinde rol aldı. Ayrıca, yetişkin ve çocuk oyuncular için oyuncu koçluğu yaptı. Halen, oyunculuk ve oyuncu koçluğunun ysnı sıra; “SANAT TERAPİ” eğitimini dramayla birleştirip, çocuk ve ergen gruplar aileleriyle atölyeler yapmaktadır.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Ayrıntı Akademi
İstanbul / Beyoğlu
İstiklal Cad. Saka Salim Çıkmazı, No:3/2, (Odakule ile Salt Beyoğlu arasındaki sokak)
Etkinlik Konuları