Civil Engineering Convention 2016

Sempozyum / Mimari

8 Şubat 2016, Pazartesi - 12 Şubat 2016, Cuma

10:00 - 17:30

Ücretsiz

Katılım Formu

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mühendisliğe Hazırlık Kulübü olarak geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizin amacı; geleceğin inşaat mühendislerini çalışacakları iş sahalarıyla tanıştırmak, kendi alanlarında fikir sahibi olabilmelerini sağlamak, şirketleri sadece İTÜ öğrencileri ile değil, farklı üniversitelerden gelen öğrencilerle bir araya getirip kurulan standlarda karşılıklı iletişim kurabilecekleri bir platform oluşturmaktır.

Civil Engineering Convention(CivilCon), ilki 2006 yılında MHK tarafından düzenlenmiş olan «İnşaat Mühendisliği Seminerleri»nin 2013 yılında değişen adıdır.

Civil Engineering Convention katılımcıların gelecekteki meslektaşlarıyla bir araya gelerek tanışmalarını; sosyal/teknik etkinlikler ve yarışmalarla kaynaşmalarını amaç edinen bir organizasyondur.

Türkiye’nin sayılı ve seçkin kuruluşlarından katılımcılarının vereceği seminerlerle, İK departmanlarının yapacağı atölyelerle, üniversitelerde eğitimi verilmeyen ve sahaya çıkıldığında eksikliği büyük oranda hissedilen, iş hayatına ilişkin tecrübelerin eksikliğinin giderilmesine, öğrencilerin profesyonel iş hayatı hakkında bilinçlendirilmesini amaç edinen bir öğrenci organizasyondur.  

İTÜ İnşaat Mühendisliği’nin Dünya sıralamasında, üst seviyelerde olması, inşaat mühendisliği öğrencilerini temsil eden MHK’nın yaptığı organizasyonların, uluslararası hale gelip daha etkileyici, daha çok ses getiriyor olması bizi tetiklemektedir. Bu yüzden Civilcon ‘un da uluslararası bir etkinlik olması kaçınılmaz olmuştur.

Dünya’nın ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 100 yurtdışı ve 50 yurtiçi olmak üzere 7 günlük konaklamalı bir etkinliktir.

İTÜ ve İstanbul’daki üniversiteler de dahil seminer başına ortalama 400 kişinin katılım gösterdiği bir etkinliktir.

Özetleyecek olursak eğlenirken öğretme, öğretirken çevreni genişletme, çevreni genişletirken fırsatları yakalama imkanı sunan uluslararası bir öğrenci organizasyonudur.

• ÖĞREN

• ÇEVRENİ GENİŞLET

• EĞLEN

• FIRSATLARI YAKALA

 

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Etkinlik Konuları