Aybastı Ultra Maratonu

Etkinlik Detayları

Bisiklet ve Koşu ve UltraMaraton için yarış başlangıç-bitişi, toplanma, ısınma ve tören alanı olarak ‘’Perşembe Yaylası Stadı’’ bölgesi seçilmiştir. Bu bölgede tüm giyinme, tuvalet, su, elektrik, barınma, ulaşım, otopark yemek hizmetleri mevcuttur. Alan, Perşembe Yaylası’ nın merkezi olan göletin yakında karga tepesi  bölgesine sadece 100m. uzaklıkta olup, gerek sizin ve beraberinizdeki misafirlerinizin yarış öncesi ve sonrası bu olanaklardan faydalanmanıza gerekse diğer bölge sakinlerinin müsabakayı izlemesine olanak sağlamaktadır. İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'den Otel-alan-kamp ulaşımı organizasyon otobüsleri ile sağlanacak olup, dilerseniz kendi aracınız ile de alana gelebilirsiniz. Yaylada saha önündeki otopark bölgesi müsabaka süresince organizasyon için ayrılmış olup, otopark ücreti alınmayacaktır.

Arazinin bazı kısımlarında çıkış ve inişler bulunmaktadır. Zemin, çimen, stabilize yol asfalt yol, dere geçişleri , menderes geçişlerinden oluşmaktadır. 10K VE 21K Koşunun tamamı herhangi bir koşu ayakkabısı ile rahatlıkla koşulabilir niteliktedir. Buna rağmen tabanı biraz kalınca ve şok emici tabanlı bir ayakkabı ile koşmanız önerilir. Ayrıca hava şartları göz önünde bulundurularak uygun kıyafetler giymenizi ve güneş gözlüğü-şapka gibi ek malzemeler kullanınız. UltraMaraton için ise Özel ayakkabıların olması gerekmektedir. bunun için zorunlu malzeme listesi bilgisi verielcektir  Koşu 1300m rakımdan başlayacak olup, 10K parkurunun en yüksek noktası 1350m, 21K parkurunun en yüksek noktası 1350 metredir. 10K VE 21K Koşucuları toplu start alarak  koşulacaktır. UltraMaratoncular gece start alıp kafa fenerleri ile birlikte koşacaklardır.  Koşunun her 5.  kilometresinde su istasyonu bulunmaktadır. Ayrıca bitişte serinleme ve yiyecek-içecek-elektrolit ikram istasyonu olacaktır.

Bisiklet için kesinlikle ön amortisörlü bir dağ bisikleti ile parkura girilmelidir. Kilitli pedal kullanımı önerilir. Kask kesinlikle zorunludur. Konfor ve güvenlik için pedli bisiklet taytı, güneş gözlüğü ve bisiklet eldiveni kullanımı önerilir. Bisiklet 20K parkuru koşu gibi tek tur olarak tamamlanacaktır. Bisiklet 40K parkuru ise, ilk tur geçildikten sonra ikinci tur 9. kilometreden sağa dönülerek (koşu uzun parkuru gibi) yarım bir ek tur ile tamamlanacaktır. Bisiklette su istasyonu yarış başlangıç-bitiş noktasında (10. kilometrede) olacaktır.

Bisiklet için kesinlikle ön amortisörlü bir dağ bisikleti ile parkura girilmelidir. Kilitli pedal kullanımı önerilir. Kask kesinlikle zorunludur. Konfor ve güvenlik için pedli bisiklet taytı, güneş gözlüğü ve bisiklet eldiveni kullanımı önerilir. Bisiklet 20K parkuru koşu gibi tek tur olarak tamamlanacaktır.Bisiklette su istasyonu yarış başlangıç-bitiş noktasında (10. kilometrede) olacaktır.

Sporcu Kiti

AUM Tüm katılımcılara elektronik çip, numara, yarışma tişörtü ve yarışma çantasından oluşan sporcu kiti verilir. Ultra Maraton katılımcıları için ayrıca takip sistemi cihazı verilecektir.

Alacağınız numara ve çip sizin kimliğinizdir. Hangi kategoride yarışırsanız yarışın aynı numara ve çip ile parkurlara girmelisiniz.

Numara ve çiplerin korunması sporcunun sorumluluğundadır. Katıldığı her müsabakada numara ve çipini kullanmayan/unutan yarışmacılar yarışma ve sıralama-tasnif dışı kalırlar (kombine yarışmacılar için).

Yarış Hakkında 

Tarih: 15-16-17  Temmuz 2016

Yer: Ordu / Aybastı  Perşembe Yaylası

Tarih: 15-16-17  Temmuz 2016

Yer: Ordu / Aybastı  Perşembe Yaylası

UltraMaraton: 80K

Yarı Maraton ve Diğer:  Yarı Maraton 21K, 10K ve Halk Koşusu 5K

Bisiklet: Kısa parkur 20 veya uzun parkur 40K

Halk Koşusu : 5K Ücretsizdir. 

Kontenjan: Katılım 1000 kişi ile sınırlıdır.

Organizasyon: KoşanGezgin.com

Destekleyenler: Ordu Büyükşehir Belediyesi, Aybastı Belediyesi, Ünye Belediyesi , DOKA

Erken kayıt: ERKEN KAYIT 1 Eylül 2015- 1 Nisan 2016 ( UltraMaraton: 80TL, 10K Koşu :  25 TL  , 21K Koşu : 30 TL ... Bisiklet Kısa : 30 TL, Uzun 40 TL Kombine : 50 TL )

Geç kayıt: 1 NİSAN - 22 Mayıs arası tek branş ( UltraMaraton : 100TL, 10K Koşu : 35 TL, 21K Koşu 50 TL ...  20K Bisiklet 40 TL, 40K Bisiklet : 55 TL... Kombine 70 TL )

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Yayla Stadı
Ordu / Perşembe / PERŞEMBE
Aybastı Perşembe Yaylası Stadı
Etkinlik Konuları

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'mongodb' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: