Aristo Konferansı ve Sergisi

Konferans / Sosyal Bilimler

22 Ekim 2016, Cumartesi

13:00 - 14:45

Ücretsiz

0312 438 69 44

Facebook

Twitter

Etkinlik Web Sayfası

Etkinlik Detayları

Aristo’nun doğumunun 2400.yılı kapsamında

Günümüz dünyasında mutluluğu pek çoğumuz aramakta ama pek azımız bulmaktadır. Bunun başlıca sebepleri arasında mutluluğu nasıl tanımladığımızı ve nasıl aradığımızı bilmemek gelmektedir. Peki, mutluluğa dair bilgeliğin çok eski zamanlarda dünyaca ünlü filozof olan Aristo tarafından tanımlanmış olabileceğini hiç düşündünüz mü? Sorunuzun cevabını bilmem ama UNESCO bu yılı Aristo’nun 2400. yaş günü olması ve dünyaya sunduğu bilgelik nedeniyle Aristo yılı ilan etti. Biz de Aktiffelsefe olarak Aristo’yu biraz daha keşfetmek ve mutluluk üzerine olan görüşlerini öğrenmek için bir konferans düzenlemeye karar verdik. İşte tam da bu noktada Prof. Fernand Schwarz’ı ülkemize “Aristo ve Mutluluk Anlayışı” adlı konferansı vermek üzere davet ettik. Eğer sizler de geçmişten şimdiki zamanlara kadar etkisi süren bu bilgeliğe katılmak isterseniz yapmanız gereken sadece aşağıdaki iletişim kanallarını kullanarak kayıt yaptırmanız olacaktır. Bu gizemli bilgeliğe açılan yolculukta görüşmek dileğiyle mutluluk sizinle olsun!

Unutmadan eklemek isteriz ki, konferansımızın dışında bir de “Aristo” sergimiz olacak ve Aristo ile ilgili bildiğiniz ve bilmediğiniz bazı gizemlere kapılarımızı açıyor olacağız. Bu sergimiz 1 hafta sürecek olup herkese açıktır. Görüşmek dileğiyle…

Konferans Bilgileri:

Konferans Yeri: Kentpark Moral Sahnesi

Sergi Açılışı ve Kokteyl: 22 Ekim, cumartesi saat 13:00

Sergi, 22-29 Ekim tarihleri arasında gezilebilir.

Konferans 150 kişi ile sınırlıdır. Lütfen kayıt yaptırınız. ankara@aktiffelsefe.org

Konferans 3 saat sürecek olup 22 Ekim 2016 tarihinde saat 14.00-17:00 arasındadır.

Konferans sonrası Prof. Fernand Schwarz kitaplarını imzalıyor olacaktır.

Konferans ücretsizdir.

Sınırlı sayıda yer olması nedeniyle KAYIT ZORUNLUDUR!

 

Fernand Schwarz Kimdir?
 

Prof. Fernand Schwarz son 30 yılını geleneksel ve modern hayattaki mitolojik ve sembolojik yapı ve eserler üzerine çalışarak geçirmiştir. Yaptığı araştırmalarla edindiği birikimlerini içerisinde uluslararası platformlarda yayınlanan belgesellerin de yer aldığı birçok çalışma aracılığıyla insanlıkla paylaşmıştır. Prof. Fernand Schwarz aynı zamanda Avrupa ve Latin Amerika’da müze ve üniversitelerde çeşitli kurslar, dersler, konferanslar ve birçok toplumsal hizmette bulunarak modern toplumun geçmiş bilgilerle birlikte yürümesine katkıda bulunmuştur. Türkçeye çevrilmiş Maat, Rönesans’ın Ruhu, Kadim Bilgeliğin Yeniden Keşfi gibi birçok kitabı okuyucularıyla buluşmaktadır. Kendisi halen Hermes Antropoloji Enstitüsü Müdürüdür.

 

İletişim Bilgilerimiz:

Derneğimize Sesli Mesaj Bırakmak için Telefon Numaramız: 0 312 438 69 44

Derneğimize Gelip Bizimle Tanışmak İsterseniz Adresimiz: Hoşdere Cad. Fuar Sok. No: 11/12 ÇANKAYA / ANKARA (Kızılay’dan Ayrancı Dolmuşları ile)

Sosyal Medya Üzerinden Bizi Takip Etmek İsterseniz: https://twitter.com/aktiffelsefeank

veya https://www.facebook.com/ankaraaktiffelsefe/

Hakkımızda Bilgi Almak İsterseniz: http://www.ankaraaktiffelsefe.org/ sayfasını

kullanabilirsiniz.

Bu etkinliğin süresi geçmiş
Kentpark AKM Sahne
Ankara / Çankaya
Mustafa Kemal Mah. Eskişehir Yolu 7.KM Kentpark AVM NO : 164/20-A